Πέμπτη 21 Ιουν 2018 14:51      

13η σύνταξη: Περιμένουν ακόμη 10.000 δικαιούχοι!

Απίστευτη ταλαιπωρία για 10.000 συνταξιούχους που έχασαν την πολυδιαφημισμένη «13η σύνταξη» και ακόμα τρέχουν και παλεύουν με αόριστες κυβερνητικές υποσχέσεις, μήπως και την πάρουν.

Πρόκειται για το οικονομικό βοήθημα που έδωσε η κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο, από το πρωτογενές πλεόνασμα του περσινού Προϋπολογισμού, και περιέργως έφτασε μέχρι και... στις τσέπες πολιτικών και βουλευτών! 

Η έκτακτη οικονομική παροχή προς υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού ανήλθε σε 629.483.000 ευρώ και δόθηκε σε 1.577.503 συνταξιούχους

Μεταξύ αυτών και βουλευτές, που την εισέπραξαν και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν το ότι πολλοί χαμηλοσυνταξιούχοι την έχασαν για τεχνικές λεπτομέρειες. Καθημερινά στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης (ΓΓΚΑ) ετοιμάζονται λίστες με επίδοξους δικαιούχους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχασαν την παραπάνω οικονομική ενίσχυση από λάθος ή από ατυχία.

Ταλαιπωρία

Μάλιστα αρκετοί από αυτούς σε τακτά χρονικά διαστήματα «παίρνουν σβάρνα» τα υποκαταστήματα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) της περιοχής τους, ενώ άλλοι φτάνουν μέχρι την... πόρτα του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου 29, χωρίς όμως ακόμα να έχει υπάρξει θετική κατάληξη στην ταλαιπωρία τους. 

Οι λίστες που ετοιμάζονται από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες καταλήγουν στο γραφείο του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, αλλά λύση ακόμα δεν έχει δοθεί. Στο υπουργείο Εργασίας έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, όμως ακόμα δεν έχουν καταφέρει να βρουν τον τρόπο επίλυσής του. 

Αρκούνται στο να συγκεντρώνουν τις λίστες με τους δικαιούχους και να μεταφέρουν στο υπουργείο Οικονομικών το αίτημα για να δοθεί η ανάλογη οικονομική ενίσχυση και σε αυτούς.

Οι περισσότεροι συνταξιούχοι που βρέθηκε ότι έχασαν το συγκεκριμένο επίδομα, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να το έχουν λάβει, είναι ανάπηροι. Η αιτία της αστοχίας του συστήματος που δεν «είδε» τους συγκεκριμένους συνταξιούχους, με αποτέλεσμα να χάσουν μια τόσο σημαντική για τους ίδιους οικονομική ενίσχυση, οφείλεται στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). 

Ανάπηροι οι οποίοι έπρεπε να περάσουν από επανέλεγχο μέσω ΚΕΠΑ βρέθηκαν εκτός επιδότησης, εάν η διαδικασία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα τέλη της περασμένης χρονιάς.

13η σύνταξη Δικαιούχοι Συνταξιούχοι Κυβέρνηση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top