Πέμπτη 2 Ιουλ 2020 15:16      

14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης: Ξεκίνησε η υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δράσεων και επισκέψεων για το σχολικό έτος 2018-19

14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Στο σχολείο μας ξεκίνησε η υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δράσεων και επισκέψεων για το σχολικό έτος 2018-19. Έγκριση συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ 2018, “Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229”, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο “More Active Teachers with Happier Students, παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος στη Βιβλιοθήκη Κατερίνης από τους μαθητές των Ε1,Ε2,ΣΤ1,ΣΤ2 τάξεων και εκπαιδευτική δράση του σχολείου μας σε συνεργασία με το Κέντρο «Άτρακτος» Κατερίνης και την ψυχολόγο-στέλεχος του Κέντρου κα. Γκανά Πόπη. Αρχικά ξεκίνησε μία συνεργασία σε επιμορφωτικό πλαίσιο μιας ομάδας 15 εκπαιδευτικών του σχολείου μας με θέμα:« Πρόληψη και αντιμετώπιση των βίαιων συμπεριφορών και εκφοβισμού», σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα 6 δίωρων συναντήσεων κάθε απόγευμα Δευτέρας από τις 06.00΄- 08.00΄μ.μ. στο χώρο του σχολείου και θα διαρκέσει από τις 5/11/2018 - 17/12/2018. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με 13 δίωρες επιμορφωτικές συναντήσεις των γονέων και κηδεμόνων και θα ολοκληρωθεί με ενημερωτικές συναντήσεις της ψυχολόγου με τους μαθητές των τάξεων του σχολείου μας.

Την Τετάρτη 14/11/2018 στις 11.30΄π.μ. πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η πρώτη άσκηση ετοιμότητας για το σεισμό με την παρουσία ενός πυρονόμου και δύο πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος Κατερίνης, οι οποίοι ενημέρωσαν τους μαθητές μας για τους κινδύνους, τους τρόπους αντιμετώπισης και τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας κατά τη διάρκεια ενός σεισμού ή μιας πυρκαγιάς και τους παρουσίασαν σε μια επίδειξη τον εξοπλισμό και τους εσωτερικούς χώρους ενός πυροσβεστικού οχήματος. Τους ευχαριστούμε για την αξιέπαινη προσπάθειά τους, την κοινωνική προσφορά και τον παιδαγωγικός τους ρόλο.

 Ο Δ/ντής του σχολείου

ΤΟΝΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

 

14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top