Δευτέρα 25 Ιουν 2018 20:52      

2 ΓΕΛ Κατερίνης: «Γνωρίζοντας και βιώνοντας το μεγαλείο»

  «Ίσως να μην μπορείς να περπατήσεις, ίσως να μην μπορείς να δεις, αλλά το μεγαλείο που έχεις στην ψυχή σου δε συγκρίνεται με οποιαδήποτε δυσκολία της ζωής. Αν είσαι δυνατός στην ψυχή και δεν παύεις να ονειρεύεσαι και να ξεπερνάς τις δυσκολίες, ίσως αυτός ο κόσμος γίνει καλύτερος.»
 
  Αυτό είναι το απόσταγμα της εμπειρίας των μαθητών και μαθητριών της Α΄ τάξης του σχολείου, του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης, από την προσωπική τους έρευνα και τα βιώματα στο πλαίσιο της Ερευνητικής Εργασίας- Project με θέμα: «Γνωρίζοντας και βιώνοντας το μεγαλείο των Παραολυμπιακών αγώνων».

  Μία Ερευνητική Εργασία που δεν έμεινε μόνο στην έρευνα των πηγών και στις γνώσεις που απέκτησαν οι μαθητές μέσα από αυτήν, αλλά προχώρησε κι έγινε βίωμα γι’ αυτούς μέσα από την ενασχόληση και την εξάσκηση με διάφορα παραολυμπιακά αθλήματα. Σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων, οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερο ζήλο, γιατί, όπως τα ίδια περιέγραφαν στη συνέχεα την εμπειρία τους, ήταν πρωτόγνωρο γι’ αυτούς και συναρπαστικό!

  Άλλη μια καινοτομία σ’ αυτή την Ερευνητική Εργασία ήταν ότι στο τέλος του τετραμήνου οι μαθητές του προγράμματος πραγματοποίησαν βιωματική επίδειξη ενός παραολυμπιακού αθλήματος στους συμμαθητές τους, στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουν και οι ίδιοι.

2 ΓΕΛ Κατερίνης Γνωρίζοντας και βιώνοντας το μεγαλείο των Παραολυμπιακών αγώνων Ερευνητική Εργασία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top