Κυριακή 24 Ιουν 2018 15:49      

292 κατασχεμένα κλοπιμαία στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ για αναγνώριση από τους ιδιοκτήτες

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων πολιτών, όσον αφορά στην αναγνώριση των κατασχεθέντων κλοπιμαίων, που προέρχονται από την εξάρθρωση σπείρας που ενεργούσε κλοπές σε διάφορες περιοχές και φυλάσσονται στο Τμήμα Ασφάλειας Αμαρούσιου, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και σε ειδικό banner έχουν αναρτηθεί  292 φωτογραφίες όλων των κατασχεθέντων αντικειμένων, ενώ παράλληλα οι φωτογραφίες αυτές έχουν αποσταλεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες όλης της χώρας, όπου οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για αναγνώριση.

Η υπόθεση

Πρόκειται για την υπόθεση  εξάρθρωσης εγκληματικού δικτύου οργανώσεων, που δρούσε συστηματικά,  τα μέλη των οποίων διέπρατταν μεγάλο αριθμό κλοπών – διαρρήξεων από κατοικίες στην Αττική και άλλες περιοχές της Επικράτειας μεταξύ των οποίων και η Κατερίνη.

Οι  έρευνες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,  διήρκεσαν πάνω από ένα χρόνο, και πραγματοποιήθηκε για την εξάρθρωση της οργάνωσης  μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 Αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες και 37  Δικαστικοί Λειτουργοί.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελλήφθησαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές 41 μέλη του εγκληματικού δικτύου.

Πραγματοποιήθηκαν  περισσότερες από 60  έρευνες και κατασχέθηκαν  - μεταξύ άλλων -πάνω 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων μεγάλης αξίας και περισσότερα από 60 πολυτελή οχήματα. Από τη μορφολογία των υποθέσεων διαγράφεται ότι τα μέλη του εγκληματικού δικτύου εμπλέκονται σε εκατοντάδες περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων, ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν εκτιμάται ότι ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

 

Τμήμα Ασφάλειας Αμαρούσιου Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Κατερίνη

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top