Κυριακή 11 Απρ 2021 18:07      

2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης: Διδακτική Eπίσκεψη στη ΣΜΥ στα Τρίκαλα

Ομάδα μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, στο πλαίσιο του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, πραγματοποίησε στις 15 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα, εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα. Τους μαθητές συνόδευσαν ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης Τσερμπάκ Κύριλλος και οι εκπαιδευτικοί Γεωργαντοπούλου Μαρία, Κονταξή Ιωάννα, Τίγκας Κωνσταντίνος και Χρυσοστόμου Γεώργιος

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές του σχολείου ενημερώθηκαν λεπτομερώς και με υποδειγματικό τρόπο από τον υπεύθυνο αξιωματικό Επχο Τζερεμάκη Βασίλειο για τη λειτουργία της σχολής, τις προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τις συνθήκες διαβίωσης, το εργασιακό καθεστώς και για πολλά ακόμη σχετικά θέματα. Είχαν επίσης την ευκαιρία να θέσουν σειρά ερωτήσεων σχετικά με τα στρατιωτικά επαγγέλματα και να λάβουν ολοκληρωμένες απαντήσεις. Η επίσκεψη στη Σχολή ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στα εργαστήρια πρακτικής άσκησης των φοιτητών της Σχολής καθώς και στις εγκαταστάσεις διαμονής και φοίτησής τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο της ΣΜΥ αποτελεί αρχιτεκτονικό και ιστορικό μνημείο νεοκλασικού ρυθμού. Κατασκευάσθηκε επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου το 1910, όταν η πόλη ήταν ακόμη ακριτική και λίγα χρόνια πριν τους Βαλκανικούς πολέμους 1912-13. Από το 1975 φιλοξενεί τη ΣΜΥ Ξηράς.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εκδρομής συμπληρώθηκε με βόλτα στο όμορφο ιστορικό κέντρο των Τρικάλων, περίπατο δίπλα στον ποταμό Λιθαίο που διασχίζει την πόλη και την περιοχή «Μανάβικα»  με τα γραφικά ταβερνάκια.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης Επίσκεψη Σχολείο Λύκειο ΣΜΥ Τρίκαλα Μαθητές
Scroll to Top