Τρίτη 2 Μαρ 2021 18:52      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης κάνει τέχνη

Η ανακύκλωση αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας. Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα, υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας που θέλει να συμβάλει έμπρακτα στη διατήρηση αλλά και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Για το λόγο αυτό η ανάγκη για την καλλιέργεια στάσεων και συμπεριφορών που προάγουν την ανακύκλωση στους πολίτες και όλους τους κοινωνικούς εταίρους είναι απαραίτητη. Η ανακύκλωση πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας και να γίνει μέρος του σύγχρονου τρόπου ζωής μας.

Στο ευρύτερο πεδίο της  ανακύκλωσης εντάσσεται και η  επαναχρησιμοποίηση άχρηστων υλικών. Πολλές φορές η επαναχρησιμοποίηση είναι προτιμότερη από την ανακύκλωση διότι με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούνται και ενέργεια και πόροι. Το 2ο  ΕΠΑΛ Κατερίνης τα τελευταία χρόνια μέσα από τις διάφορες δράσεις του (Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ομάδα ΟΜΕΚΕΝ, Εργαστήρια Τομέων, κλπ) έχει κάνει καθημερινή πράξη την ανακύκλωση και προσπαθεί να καλλιεργήσει την κουλτούρα της στα νέα παιδιά.

Στο παραπάνω πνεύμα εντάσσεται και η εκπαιδευτική δράση «Επαναχρησιμοποιώ κάνοντας τέχνη», τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάσθηκαν στην έκθεση-διαγωνισμό με τίτλο «Καλλιτεχνικές δημιουργίες με ανακυκλώσιμα υλικά», που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με τις οικείες Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, και πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου στο Δημοτικό πάρκο της Κατερίνης. Η εκπαιδευτικός του Τομέα Γεωπονίας του σχολείου κα Λεονταρή Αναστασία (δασολόγος) με τους μαθητές της παρουσίασαν πρωτότυπες γλάστρες και άλλες χρηστικές κατασκευές από παλιά λάστιχα αυτοκινήτων.

Τα παλιά λάστιχα κόπηκαν κατάλληλα, βάφτηκαν με χαρούμενα χρώματα και συνδυάστηκαν σε ευφάνταστες συνθέσεις γλαστρών, ζαρντινιέρων, αποθηκευτικών χώρων, κλπ. Οι κατασκευές που προέκυψαν αξιοποιήθηκαν κατάλληλα αναβαθμίζοντας αισθητικά τον αύλειο χώρο του σχολείου και εμπλουτίζοντας τον εξοπλισμό του με χρηστικές κατασκευές που παραπέμπουν σε έργα τέχνης.

Η προσπάθεια αυτή αξιολογήθηκε και εκτιμήθηκε από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού και είχε σαν αποτέλεσμα τη βράβευση του σχολείου με το δεύτερο βραβείο μεταξύ των σχολείων της Β/θμιας εκπαίδευσης.

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά παρόμοιες δράσεις και να υποστηρίζει εκπαιδευτικά την εμπέδωση της ανακύκλωσης ως στάσης ζωής.

2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης Ανακύκλωση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top