Τετάρτη 25 Νοε 2020 10:11      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

32η Διεθνή Έκθεση τουρισμού PHILOXENIA, στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης

Στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», τη σημαντικότερη τουριστική έκθεση της χώρας, συμμετέχει και φέτος η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υλοποιώντας το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής 2016, με στόχο τη διαρκή και βέλτιστη προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

      Στη φετινή «Philoxenia» η συμμετοχή των φορέων τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας στο περίπτερο της Περιφέρειας είναι πολύ μεγάλη, απόδειξη της συντονισμένης και κοινής προσπάθειας που γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την καθιέρωση της περιοχής ως ενός από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, για όλες τις μορφές τουρισμού.

        

   Μεγάλη ανταπόκριση από τους φορείς

          Φέτος στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχουν το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, η Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας, η Τουριστική Επιχείρηση του Δήμου Θερμαϊκού και η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης.

      «Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε επιλέξει την ουσιαστική κι όχι τυπική συμμετοχή μας σε μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της χώρας, που διοργανώνει η ΔΕΘ - Helexpo, τη ‘Philoxenia’. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από το πρόγραμμα προβολής προωθεί τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς η περιοχή μας διαθέτει όλα τα απαραίτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να υπηρετήσει τον δωδεκάμηνο τουρισμό» επεσήμανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη «Philoxenia» η θεματική  είναι ο γαστρονομικός τουρισμός και η προβολή των αγροτοδιατροφικών πλεονεκτημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. «Προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται σε μοναδικές συνταγές, οι οποίες συνθέτουν τη ‘Μακεδονική Κουζίνα’. Οι επισκέπτες του περιπτέρου μας θα μπορέσουν να γνωρίσουν τον γαστρονομικό μας θησαυρό και να μυηθούν στις δυνατότητες που δίνει ο γαστρονομικός τουρισμός για προσέλκυση επισκεπτών τόσο από την υπόλοιπη Ελλάδα, όσο κι από το εξωτερικό», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

«Μύθος – Φύση – Γεύση»

      «Για πρώτη φορά φέτος στην παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρείται η απευθείας σύνδεση της ‘Μακεδονικής Κουζίνας’ με τον Τουρισμό, υπό το σύνθημα: ‘Μύθος – Φύση – Γεύση’. Πρόκειται για την πρώτη συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης του γαστρονομικού τουρισμού, που γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας. Το κοινό και οι επαγγελματίες που θα επισκεφθούν το περίπτερό μας θα ταξιδέψουν στις γαστρονομικές διαδρομές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από εξαιρετικά πιάτα της ‘Μακεδονικής Κουζίνας’ και κρασιά της περιοχής», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.

     

Παραγωγοί και επαγγελματίες από την Κ. Μακεδονία

Την προσπάθεια προβολής της «Μακεδονικής Κουζίνας» ενισχύει η παρουσία του Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βόρειας Ελλάδας «Ολύμπιος Ζεύς», executive chef Γιώργου Μαστροδημήτρη, ο οποίος προσφέρθηκε να συμβάλει στην παρουσίαση και να ετοιμάσει τα εξαιρετικά εδέσματα για τους επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, σημαντική είναι η συμβολή των παραγωγών και επαγγελματιών της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι χορήγησαν εξαιρετικά προϊόντα και κρασιά, αγκαλιάζοντας την πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας, με στόχο να εμφανιστεί το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας πιο ελκυστικό και να δοθεί η ευκαιρία σε φορείς, διακεκριμένες επιχειρήσεις και επαγγελματικές ενώσεις να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες προβολής των προϊόντων ή και των υπηρεσιών τους.

 

Γαστρονομικός Τουρισμός Philoxenia διοργάνωσης Διεθνής Εκθεση Τουρισμού Κεντρική Μακεδονία Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» μύθος Φύση γεύση 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top