Κυριακή 26 Μάιος 2019 10:36      

4ος Αγώνας Δρόμου 9.700μ. "Πέρασμα του Απόστολου Παύλου" - (Φωτό)

Τιμήθηκε η μνήμη του αξέχαστου διευθυντή του Μουσικού Σχολείου & μέλους του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Δημήτρη Κυριακού.

Τη θρησκευτική -  πολιτισμική ιστορία της Βόρειας Πιερίας και την τουριστική ανάδειξή της με την σύγχρονη αθλητική πραγματικότητα συνδύασε μοναδικά ο 4ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου», ο οποίος παρά τις έντονες βροχοπτώσεις διεξήχθη με εξαιρετική επιτυχία.

Ειδικότερα, 400 και πλέον έγκυρα εγγεγραμμένοι αθλητές – αθλήτριες (αριθμός ρεκόρ συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές), άτομα όλων των ηλικιών, άτομα με ειδικές ικανότητες βρέθηκαν στην αφετηρία, στο Μνημείο

Διελεύσεως του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη και διανύοντας μία απόσταση 9.700 μέτρων τερμάτισαν στην Αρχαία Πύδνα, στον αρχαιολογικό χώρο της Βυζαντινής Επισκοπής Κίτρους, στο σημείο όπου βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι απόπλου του Αποστόλου Παύλου, κατά τη Β΄ ιεραποστολική περιοδεία του. 

Η εκκίνηση δόθηκε από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.Γεώργιο και τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού Ευάγγελο Λαγδάρη, ο οποίος  μάλιστα έτρεξε τη διαδρομή του  αγώνα, που τείνει να γίνει θεσμός.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και λίγο πριν την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του μέλους του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Δημήτρη Κυριακού. 

Παράλληλα, Τιμής Ένεκεν και εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων απονεμήθηκε από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, αναμνηστική πλακέτα στην σύζυγο του Παναγιώτα (η οποία ευχαρίστησε για την τιμή), καθώς και στους οικείους του εκλιπόντος.

Τα συστατικά της επιτυχίας, που συνέθεσαν και φέτος την άρτια διεξαγωγή ήταν η πανέμορφη διαδρομή, η συνδρομή των δεκάδων εθελοντών και προπάντων η συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής, που παρά τη βροχή με τις ομπρέλες και τα αδιάβροχά τους,  σε κάθε οικισμό, βγήκαν από τα σπίτια τους και πρόσφεραν απλόχερα το θερμό τους χειροκρότημα στους δρομείς. 

Το εορταστικό σκηνικό συμπλήρωσαν αρμονικά μπάντες και μουσικές σε όλο το μήκος της διαδρομής. 

Όπως είναι γνωστό, ο αγώνας διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού, με την υποστήριξη του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». 

Για την ιστορία οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες στη γενική κατηγορία στον αγώνα, στον οποίο σημασία δεν έχει η νίκη, αλλά η προσπάθεια και το αθλητικό ιδεώδες  ήταν οι εξής:

ΑΝΔΡΕΣ

1.Κοσμάς Κωνσταντινίδης 37:05
2.Γεώργιος Πασσιάλης 37:35
3.Δημήτριος Γάζος 37:56

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1.Αλεξάνδρου Σουλιώτου 44:31
2.Αλκμήνη Κάρκα 45:21
3.Αικατερίνη Κουκάκη 45:27

4ος αγώνας δρόμου Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου Στίβος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top