Πέμπτη 22 Αυγ 2019 2:15      

ΑΔΕΔΥ : 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 30 Μαΐου

« Είναι λίγες ο φορές που έχομε απεργιακές κινητοποιήσεις στις  οποίες συμμετέχουν όλοι οι φορείς,  όπως αυτή που σχεδιάζουμε στις 30 Μαΐου, που την έχουμε χαρακτηρίσει ως ημέρα δράσης» τόνισε  το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας ΑΔΕΔΥ και πρώην αντιπρόεδρος, κ. Βασίλης Πολυμερόπουλος . Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Πολυμερόπουλος,  η κινητοποίηση αφορά μεγάλα ζητήματα όπως είναι η υπερφορολόγηση, οι μεγάλες εργοδοτικές  εισφορές,  οι συντάξεις, όλα αυτά τα οποία συμπλέκουν  τους Έλληνες  πολίτες και γι αυτό τους καλούμε να είναι μαζί μας σε όλες τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν, ανέφερε.  

Η ΑΔΕΔΥ η ΓΣΕΕ αλλά και άλλες συνδικαλιστικές ομάδες και φορείς , αντιδρώντας στις ασκούμενες πολιτικές, από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποφάσισαν να ορίσουν την 30η Μαΐου ως Ημέρα Πανεθνικής Δράσης «ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία, την υπερφορολόγηση. Τη συγκεκριμένη ημέρα θα πραγματοποιηθεί 24ωρη Γενική Απεργία και σειρά άλλων δράσεων με κεντρικό σύνθημα: Φτάνει πια, τέρμα στις θυσίες των εργαζομένων». 

Ο Πρόεδρος του Ν.Τ Πιερίας 

Ο Πρόεδρος  του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Πιερίας κ. Θόδωρος Σιαμάγκας σημείωσε  ότι η πολιτική της κυβέρνησης η οποία εκλέχθηκε με διαφορετική πολιτική ατζέντα, αλλά στη συνέχεια όπως είπε, διαπίστωσε ότι είχε αυταπάτες , έχει βυθίσει τη χώρα σε μια πολύ άσχημη κατάσταση. «Καλούμε τον κόσμο στις 30 Μαΐου, όλους τους συναδέλφους,  ημέρα Τέταρτη, σε μια πανελλαδική απεργία για την αξιοπρέπεια μας. Φτάνει πια. Ήλθε η ώρα  της ανατροπής . Όπως  κάποτε φώναζαν και αυτοί για  ανατροπή, έτσι  τώρα φωνάζουμε και εμείς όλοι. Μιλάμε για την αξιοπρέπεια του Έλληνα, της μάνας, του επαγγελματία, του συνταξιούχου, του επιστήμονα ». 
Τα αιτήματα 
 Όπως υπογράμμισε ο κ. Σιαμάγκας,  πέρα από τα γενικά αιτήματα της ανατροπής της λιτότητας, του περιορισμού της ανεργίας, της κατάργησης της υπερφορολόγησης, διεκδικούν τα πανδημοσιοϋπαλληλικά αιτήματα: Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016). Κατάργηση της  τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση. Συνεχίζουμε την απεργία – αποχή και στον νέο κύκλο αξιολόγησης.  Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
  Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.  Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.  Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. «Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες» κατέληξε ο κ. Σιαμάγκας.

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top