Πέμπτη 24 Ιαν 2019 6:16      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγιοταφίτες του Βασίλη Κατερινόπουλου στην ΕΡΤ3

Δύο επεισόδια  της μεγάλης τηλεοπτικής εκπομπής ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΕΣ  γυρισμένη στους Αγίους Τόπους του Βασίλη Κατερινόπουλου θα προβάλλει η ΕΡΤ3. Το πρώτο ωριαίο επεισόδιο την Μεγάλη Παρασκευή στις 17.οο το απόγευμα και το δεύτερο το Μεγάλο Σάββατο την ίδια ώρα.

Πρόκειται για μια  τηλεοπτική παραγωγή που καταγράφει  τα μεγαλύτερα Πανάγια προσκηνύματα στους Αγίους Τόπους από την Μικρή Γαλιλαία,  την Ιεριχώ, την έρημο του Ιορδάνη Ποταμού, την ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, την Ιερουσαλήμ των Αγίων Παθών,  την σημαντική Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα και φυσικά τις αναφορές του Πατριάρχη του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων που για πρώτη φορά αναφέρεται με δηλώσεις του στην διαφύλαξη των Παναγίων προσκηνυμάτων και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Αγιοταφίτες Πατέρες που υπηρετούν την Ορθοδοξία εδώ και αιώνες. 

Πολλά είναι τα μοναστήρια που βρίσκονται διάσπαρτα  στην Αγία Γη. Οι μετακινήσεις πολλές φορές δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολες , πολλά μοναστήρια απέχουν και ώρες από τα Ιεροσόλυμα , βρίσκονται  ακόμη και στην έρημο ή και σε χαράδρες βουνών όπως του Αγίου Γεωργίου του Χοτζεβά κοντά  στην Ιεριχώ.

Οι συνθήκες  επιβίωσης  σκληρές και όμως οι Αγιοταφίτες φύλακες των ιερών προσκηνυμάτων  αντέχουν και την δίψα και την πείνα την ζέστη  και την μοναξιά γιατί έχουν την συντροφιά του Κυρίου  μας, μας δήλωσε ένας γέροντας Αγιοταφίτης Κρητικός  στην καταγωγή ,στην Μικρή Γαλιλαία.

Σήμερα τα ιερά προσκυνήματα  και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν λειψανδρία και αυτό οφείλεται στην μεγάλη απόσταση  της χώρας του Ισραήλ από την Ελλάδα που καθιστά την μετακίνηση  νέων ιερωμένων  ακατόρθωτη.

Η τηλεοπτική παραγωγή  πραγματοποιήθηκε με το τηλεοπτικό συνεργείο του Βασίλη Κατερινόπουλου  την σκηνοθετική επιμέλεια είχε ο Νίκος Βεζυριάννης την φωτογραφία ο Ντανιέλ Δερβίσης ενώ την οργάνωση η Θεοδώρα Δεληγιαννίδου.

 

Αγιοταφίτες Βασίλης Κατερινόπουλος ΕΡΤ3

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top