Τρίτη 19 Ιαν 2021 4:21      

Αγώνας δρόμου για πωλητήρια στις ΔΕΚΟ

Πωλητήρια σε κρατικές συμμετοχές και κομβικές δημόσιες επιχειρήσεις προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, η οποία δεν κλειδώνει μόνο το μαχαίρι στις συντάξεις και στο αφορολόγητο, αλλά στρώνει το χαλί και για τη δρομολόγηση εκτεταμένων ιδιωτικοποιήσεων.

Από την πώληση του 17% της ΔΕΗ, μέχρι την πώληση των ΕΥΔΑΠ (11%), ΕΥΑΘ (23%), ΟΤΕ (5%), ΔΕΠΑ (65%), ΕΛΠΕ (35%) και αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος (30%), όλα πρόκειται να πάρουν τον δρόμο τους όπως προκύπτει από το κείμενο του νέου επικαιροποιημένου Μνημονίου.

Η λίστα με τα προαπαιτούμενα για τις αποκρατικοποιήσεις που περιλαμβάνει το Μνημόνιο είναι σαφής όσον αφορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση. 

Το πολύ μέσα στις επόμενες 12 ημέρες που απομένουν έως το Eurogroup στις 22 Μαΐου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής καλείται να εγκρίνει τον κατάλογο με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα συνολικά 19 αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ (Asset Development Plan), ανάμεσα στις οποίες και οι καινούργιες, αυτές που κάποτε πολλοί υπουργοί προσπαθούσαν να ξηλώσουν. 

νέο Μνημόνιο ΔΕΗ Eurogroup

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top