Τρίτη 25 Φεβ 2020 7:27      

Αγρότες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί τα μέλη του νεοσύστατου συλλόγου κτηνοτρόφων Κατερίνης   στην πλατεία Ελευθερίας. Όπως επισήμαναν  τα προβλήματα και η επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο δημοσίων σχέσεων ή παιχνιδιών στις πλάτες της επιβίωσης των αγροτών.

« Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα στον αγώνα ενάντια στον αφανισμό των μικρομεσαίων αγροτών, ενώ το Σάββατο 3 Φλεβάρη, ο σύλλογος συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη» τόνισαν χαρακτηριστικά.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις 

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι  κινητοποιήσεις τους  έχοντας στήσει μπλόκα σε αρκετά σημεία της χώρας. Τα τρακτέρ έχουν βγει στους δρόμους, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν κλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η πανελλαδική επιτροπή  μπλόκων

Στην ανακοίνωση της η πανελλαδική επιτροπή μπλόκων επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Χαιρετίζουμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που συμμετέχουν στα μπλόκα του αγώνα και καλούμε όσους δεν βγήκαν ακόμα, να πάρουν μέρος.

Χαιρετίζουμε όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που συμμετέχουν και σε όλες τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, (συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, παρεμβάσεις σε υπηρεσίες κ.α.), τις οποίες οργανώνουν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν στην επιβίωσή μας.

Χαιρετίζουμε τους τευτλοπαραγωγούς που, καταγγέλλοντας την αθέτηση των υποσχέσεών της από την κυβέρνηση, προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας να πληρωθούν για τη σοδειά που παρέδωσαν πέρσι.

Σταθμό σ' αυτή την αγωνιστική μας πορεία θα αποτελέσει το μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουμε το Σάββατο 3 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Εκθεσης «Agrotica». Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου και θ’ ακολουθήσει πορεία προς τον χώρο της Έκθεσης».

Αγρότες Αγροτικά Διαμαρτυρία Πλατεία Ελευθερίας Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top