Τρίτη 20 Οκτ 2020 2:33      

ΑΙΔ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Δ. ΜΠΛΙΑΤΗΣ

Ο Απόστολος γεννήθηκε στην Νιγρίτα Σερρών τον Νοέμβριο του1931, ο πρώτος γιός πολύτεκνης οικογένειας. 
Το 1952 απεφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και το 1957 παντρεύτηκε την μοναδική του αγάπη την γλυκιά του Άννα Χατζημανώλη!
Ζήσανε μαζί στο Λονδίνο (1959-1961) όπου ο Απόστολος σπούδασε Θεολογία.
Χειροτονήθηκε ως Ποιμένας της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας της Κατερίνης την οποία υπηρέτησε μαζί με την σύζυγό του (1961-1976) και επίσης στο Βιβλικό Ίδρυμα Κατερίνης , στο Ορφανοτροφείο, στις Κατασκηνώσεις.
Το 1967 ήταν ιδρυτικό μέλος της Χριστιανικής Διαπαιδαγώγησης  του Παιδιού και το 1977 ο Απόστολος συμμετείχε στην ίδρυση της Χριστιανικής Κίνησης Αγάπης (ΧΚΑ) και ήταν ο πρώτος της διευθυντής. 
Γιά πολλά χρόνια υπηρέτησε την Σύνοδο της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας σε πολλαπλούς  τομείς. Προσέφερε τις υπηρεσίες του σαν Συνοδικός Σύμβουλος στην Κίνηση Ευαγγελικής Νεολαίας (ΚΕΝ) και το 1977 ήταν απο τους οραματιστές για την ίδρυση του Πανελλήνιου Ευαγγελικού Συνδέσμου (ΠΕΣ) και για χρόνια υπήρξε γραμματεύς του.
Άγγιξε, ενεθάρρυνε και παρηγόρησε πολλούς ως Κοινωνικός Λειτουργός-Εφημέριος στην Κλινική του Αγίου Λουκά Θεσσαλονίκης (1976-1988).
Ανέλαβε ως Ποιμένας την Β’ Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Αθηνών το 1988 την οποία υπηρέτησε για 14 χρόνια.
Από το 2002, ο Απόστολος και η Άννα πέρασαν τα περισσότερα χρόνια της σύνταξής τους στην Περαία Θεσσαλονίκης, από όπου παράλληλα διακόνησε διάφορες Ευαγγελικές Εκκλησίες. 
Ένας Στρατιώτης πιστός Του Κυρίου του και Έλληνας Πατριώτης! 
Μετά την αποδημία της αγαπημένης του Αννούλας, την οποία φρόντισε μέχρι το τέλος με αυτοθυσία και αφοσίωση, ο Απόστολος επέστρεψε στην Κατερίνη όπου έμεινε με τον γιό του και την οικογένειά του και από όπου έφυγε για την Ουράνια Πατρίδα του (22/8/2020), περιτριγυρισμένος από όλα του τα παιδιά και την οικογένεια. 
Τα τρία παιδιά του, η Χρύσα, ο Παύλος, η Θάλεια και οι οικογένειές τους, είναι περήφανοι έχοντας έναν τέτοιο θαυμαστό και μοναδικό άνθρωπο σαν πατέρα, παππού & προπάππου! Ήταν και θα παραμείνει γι αυτά, παράδειγμα Αγάπης & Θυσίας, ήταν ένας Ήρωας μέχρι το τέλος και ο Βράχος τους!
Τα παιδιά του λένε: “Μας λείπεις αφάνταστα μπαμπάκα μας, αλλά μας παρηγορεί η σκέψη πως κάνεις και πάλι περιπάτους με την μαμάκα μας και πως θα έχεις ξεκουραστεί στην αγκαλιά τού Ουράνιου Πατέρας μας. Πιστεύουμε πως ο Πατέρας Θεός, θα σου έχει ήδη πεί το – “Εύγε Δούλε Αγαθέ και Πιστέ, είσελθε εις την χαράν του Κυρίου σου.” (Ματθαίος κε’ 21)”

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top