Παρασκευή 29 Μάιος 2020 19:39      

«ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018» - Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Κεραμιδίου Κατερίνης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: Έκθεση Φωτογραφίας & Σχολικών Κειμηλίων

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
06-11-2018
ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ)
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

«ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018» - Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Κεραμιδίου Κατερίνης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: Έκθεση Φωτογραφίας & Σχολικών Κειμηλίων

Εγκαίνια: Κυριακή 11-11-2018 & ώρα 19:00
Αστική Σχολή Κατερίνης
Διάρκεια έκθεσης έως τις 13/11

«Η διαχρονική συνεισφορά του οικισμού του Ν. Κεραμιδίου στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κατερίνης» είναι το θέμα της Έκθεσης Φωτογραφίας και Σχολικών Κειμηλίων, την οποία στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ» οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Κεραμιδίου Κατερίνης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στην Αστική Σχολή.

Επιμέλεια Οργάνωση Έκθεσης:  
Σταθακοπούλου Ελένη Αρχιτέκτων Μηχανικός – Εκπαιδευτικός.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Όπως τονίζουν σε σύντομο ενημερωτικό σημείωμά τους οι οργανωτές:
«Σκοπός της έκθεσης είναι η γνωστοποίηση της ιστορίας, παράδοσης και κουλτούρας του τόπου μας. Δια μέσου δράσεων επιδιώκουμε την διατήρηση της ταυτότητάς μας για να μην χαθούμε στον κυκεώνα της παγκοσμιοποίησης. Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία άντεξαν στα βάθη των αιώνων. Σήμερα λοιπόν μέσα από τον φωτογραφικό φακό της έκθεσης απεικονίζεται η ζωή, η χαρά, η λύπη, ο μόχθος, η διασκέδαση, ενός προσφυγικού λαού την υπόσταση του οποίου παρουσιάζουμε. Αυτή η μικρή κοινωνία μέσα στους κόλπους της σχολικής της ζωής από την ίδρυση του σχολείου έως σήμερα διαφύλαξε όλο το σχολικό εποπτικό υλικό, όπως χάρτες, βιβλία αφίσες κ.λπ.  το οποίο παρουσιάζουμε στην έκθεση. Παράλληλα, η έκθεση εμπλουτίζεται με σχετικό πλούσιο φωτογραφικό υλικό».

Διαχρονικά πολυεπίπεδη η δράση στο Ν.Κεραμίδι

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η κοινωνία των προσφύγων του Ν.Κεραμιδίου έχει αναπτύξει πολυεπίπεδες δράσεις στην τέχνη, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, με εκείνη την αυτάρκεια των μικρών κοινωνιών που εδραιώνουν την διαιώνιση της κουλτούρας τους. Έτσι διέθετε από το 1953 θεατρική σκηνή, ποδόσφαιρο από το 1955 και αργότερα σε εθνικό επίπεδο οργάνωση ποδηλασίας. Είχε και έχει αξιοθαύμαστη εκπροσώπηση από φυσικά πρόσωπα στον τομέα των γραμμάτων, των τεχνών, του αθλητισμού των επιχειρήσεων. 

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top