Τετάρτη 16 Ιαν 2019 3:41      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίσιο τέλος στον 'Όλυμπο μεγάλη επιχείρηση για τραυματισμένη ορειβάτισσα

Ώρες αγωνίας έζησαν οι διασώστες της ΕΜΑΚ και της Πολεμικής Αεροπορίας για την 35χρονη από τα Σκόπια που τραυματίστηκε κατά την ανάβαση στον Όλυμπο. Η 35χρονη βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε καταφύγιο. Μετά την ανάσυρσή της, ωστόσο οι συνθήκες δεν επέτρεπαν την προσέγγιση Super Puma για να την παραλάβει.

Ολόκληρη  νύχτα γίνονταν προσπάθειες για να παραληφθεί η τραυματισμένη ορειβάτισσα και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς η κατάστασή της  ήταν κρίσιμη, ενώ την ίδια ώρα, γιατροί και διασώστες της ΕΜΑΚ στο καταφύγιο προσπαθούσαν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας της.

 Η 35χρονη έπεσε κατά την ανάβασή της στον Όλυμπο στο λούκι Στεφανιού, σε υψόμετρο 2.800 μέτρα, το πρωί του Σαββάτου και αφού εντοπίστηκε από τους διασώστες, μεταφέρθηκε στο καταφύγιο «Γ.Αποστολίδης».

Ολονύχτιο θρίλερ στον Όλυμπο

Εκεί έμεινε επί ώρες εγκλωβισμένη, καθώς το Super Puma δεν μπορούσε να προσεγγίσει για να την παραλάβει και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες των πιλότων.Ο σχεδιασμός ήταν να απογειωθεί από τη Ρόδο άλλο ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, με ειδικά εκπαιδευμένο και έμπειρο πλήρωμα στις βραδινές πτήσεις, ώστε να καταστεί δυνατή η διάσωση της τραυματισμένης γυναίκας

Επί ώρες το Super Puma με το ειδικά εκπαιδευμένο πλήρωμά του, μεταξύ άλλων και κομάντος της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, και με τη χρήση οργάνων νυχτερινής πτήσης, προσπαθούσε να προσεγγίσει το σημείο.Τελικά το θρίλερ είχε αίσιο τέλος, καθώς περίπου στις 01:30 την Κυριακή, το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας κατάφερε να παραλάβει την γυναίκα και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο της Λάρισας. Στην επιχείρηση διάσωσης της 35χχρονης ορειβάτισσας συμμετείχαν πυροσβέστες από το Λιτόχωρο, αλλά και διασώστες από την 2η ΕΜΑΚ της Θεσσαλονίκης. 

Στο νοσοκομείο  Λάρισας 

Η  κατάσταση της υγείας της 35χρονης ορειβάτισσας που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο  Λάρισας, στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, παραμένει σταθερή. Η 35χρονη φέρει κατάγματα στα πλευρά της, γεγονός που σημαίνει πως θα χρειαστεί χρόνο νοσηλείας.

'Ολυμπος Επιχείρηση τραυματισμένη

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top