Παρασκευή 5 Ιουν 2020 18:44      

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ 10ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Κ. Κουκοδήμος: «Αξιοποιούμε κοινόχρηστους χώρους

 ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ»

Να βελτιώσουν αισθητά την εικόνα, την αισθητική και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του φυσικού - αστικού περιβάλλοντος στη Δημοτική Ενότητα Κατερίνης, αποτελώντας πόλο έλξης,  και ζωτικό πνεύμονα πρασίνου & αναψυχής για όλες τις ηλικίες. αναμένεται να συμβάλλουν οι παρεμβάσεις υλοποίησης του έργου «αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου στη δημοτική ενότητα Κατερίνης», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Οι παρεμβάσεις

Την τρέχουσα περίοδο, ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις σε ένα ακόμα Κ.Χ. στην Επέκταση Ευαγγελικών (Οριοθετείται: βόρεια με την οδό Ατήρων, ανατολικά με την οδό Β’ πάροδο Τενέδου, την οδό Τενέδου, πέριξ του 10ου Δημοτικού Σχολείου & πλησίον του 3ου  Γυμνασίου).

Όπως είναι γνωστό, το έργο αφορά εργασίες για την ανάπλαση οκτώ (8) Κοινοχρήστων Χώρων και Χώρων Πρασίνου, με σκοπό την βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής παρέμβασης, με την ενσωμάτωση βιοκλιματικών χαρακτηριστικών, την αύξηση του πρασίνου και την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ποιότητας και ασφάλειας.

Ο δήμαρχος Κατερίνης

«Με στόχευση μια βιώσιμη πόλη αξιοποιούμε κοινόχρηστους χώρους με μεγάλη περιβαλλοντική σημασία για τον Δήμο προς όφελος των δημοτών» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ενώ όπως επισημαίνει: «Εργαζόμαστε μεθοδικά για ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο για την Κατερίνη και για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων».

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις ανάπλασης σε  Κ.Χ., στις περιοχές: Επέκτασης Σταδίου, Αναθεώρησης Βατάν (πίσω από το παλιό αμαξοστάσιο του Δήμου), Επέκτασης Σταδίου (πλησίον Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού & 19ου Δημοτικού Σχολείου), Επέκτασης «ΒΑΤΑΝ» και ειδικότερα στη συμβολή των οδών Νικηφόρου Βρεττάκου & Σαλαμίνος, Επέκτασης Σταδίου (οριοθετείται βόρεια με την οδό Αναξαγόρα […] ανατολικά με την οδό Ηροδότου […],Επέκταση Ευαγγελικών (Οριοθετείται: βόρεια με  άλλο τμήμα του 219 ΟΤ, ανατολικά με οδό Σπύρου Λούη και πέραν αυτού με το 227β ΟΤ, νότια με την οδό Πλαστήρα και δυτικά με την οδό Συρακουσών).

Η ταυτότητα των εργασιών

Εγκατάσταση στοιχείων βιοκλιματικού σχεδιασμού, νέες φυτεύσεις με στόχο την αύξηση του αριθμού των επιφανειών που καταλαμβάνει το υψηλό και χαμηλό πράσινο, όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την άρδευση, διαμόρφωση θέσεων ανάπαυσης, κατασκευή προσβάσεων για άτομα με αναπηρίες, εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων με γενικό φωτιστικό στόχο να αποτελεί η δημιουργία ενός ομοιόμορφου και επαρκούς συστήματος φωτισμού ώστε να εξασφαλίζεται το αίσθημα της ασφάλειας κατά τη διάρκεια των  νυχτερινών ωρών.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top