Τετάρτη 5 Αυγ 2020 16:31      

Αναβαθμίζεται σε ΑΕΙ το ΤΕΙ Κατερίνης

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  - ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 

Στις αλλαγές που θα επέλθουν στο ΤΕΙ Κατερίνης σχετικά με την ένταξη του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας στο νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και τις προοπτικές που ανοίγονται για τις προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και άλλες εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, καθηγητής κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου. Το ΤΕΙ Κατερίνης θα μετονομαστεί σε Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας και θα υπάγεται στο πανεπιστήμιο Οικονομίας και Διοίκησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή φοιτούν περίπου 600 φοιτητές και εργάζονται 10 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, συν άλλοι δέκα  που συνεργάζονται με το ίδρυμα. 

Οι αλλαγές που θα προκύψουν 
Όπως ανέφερε ο κ. Τριανταφύλλου, σε ότι αφορά το προπτυχιακό πρόγραμμα, γίνεται τετραετούς διάρκειας με την ενσωμάτωση νέων μαθημάτων. Οι ενεργοί μαθητές, θα μπορούν να ενταχθούν μετά από αίτηση που θα καταθέσουν για να συνεχίσουν τις σπουδές τους με το νέο τρόπο ή με τον παλαιό ως ΤΕΙ. Από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά όλοι οι φοιτητές θα κάνουν τις σπουδές τους με το νέο τρόπο ως ΑΕΙ όπως επίσης και όσοι φοιτητές έχουν κάνει την εγγραφή τους από το 2014 και μετά. 

Προπτυχιακό πρόγραμμα στην Αγγλική 
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας προπτυχιακού προγράμματος στην Αγγλική για εισαγωγή φοιτητών χωρίς εξετάσεις, με μοναδική προϋπόθεση ότι θα πρέπει να έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την ημέρα που πήραν το απολυτήριο τους. Οι έλληνες φοιτητές που θα συμμετάσχουν δεν θα πληρώνουν δίδακτρα σε αντίθεση με τους φοιτητές άλλων χωρών, παρά μόνο κάποια έξοδα για τα σχολικά τους εγχειρίδια. Το πρόγραμμα θα γίνει εξολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα.

Διετές πρόγραμμα σπουδών,  μεταπτυχιακά και διδακτορικά 
Όπως ανέφερε ο κ. Τριανταφύλλου επίσης δίνεται η δυνατότητα να λειτουργήσει διετές πρόγραμμα σπουδών για αποφοίτους λυκείου. Σε ότι αφορά τα μεταπτυχιακά προγράμματα συνεχίζεται η λειτουργία των δυο προγραμμάτων σπουδών και δίνεται η δυνατότητα για την λειτουργία σε συνεργασία και άλλων προγραμμάτων. Ακόμη  δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας από απόσταση σεμιναρίων εκπαιδευτικών (e learning) στα πλαίσια του Κέντρου δια Βίου Μάθησης Εκπαίδευσης του Διεθνούς Πανεπιστήμιου, ενώ τέλος δίνεται και η δυνατότητα διδακτορικών σπουδών.

Ίδρυση και λειτουργία Ερευνητικού Κέντρου 
Τέλος  ο πρόεδρος του Τμήματος αναφέρθηκε και στην ίδρυση και λειτουργία του Ερευνητικού Κέντρου Αειφόρου Ανάπτυξης και Κυκλικής Οικονομίας που θα στεγάσεις όλα τις υπάρχουσες και μελλοντικές ερευνητικές δραστηριότητες. 

ΤΕΙ Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top