Κυριακή 17 Ιαν 2021 23:50      

Ανοιχτά χθές τα καταστήματα - «Τζάμπα τυράννια» δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου

 Ανοιχτά ήταν χθες  τα καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που διαρκούν έως τις 15 Νοεμβρίου. Η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή ήταν προαιρετική και το προτεινόμενο ωράριο ήταν από τις 10  το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Με ανακοίνωση του ο Εμπορικός σύλλογος είχε ενημερώσει ότι τα καταστήματα θα ήταν ανοικτά από τις 11 μέχρι τις 3, ωστόσο όπως τόνισε ο πρόεδρος Κώστας Ρέχας το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σε μικρές πόλεις όπως είναι η Κατερίνη, δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα.

«Τζάμπα τυράννια»

«Τζάμπα τυράννια» είναι αυτό που γίνεται, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ρέχας,  αφού εάν υπάρξει τζίρος αυτός μοιράζεται με τις υπόλοιπες μέρες και σε συνδυασμό με τα λειτουργικά έξοδα δεν αφήνει απολύτως κανένα όφελος.

Στην Κατερίνη άνοιξε περίπου το 80% των καταστημάτων και αυτά στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, όπως ανέφερε, ενώ η πλειοψηφία των μαγαζιών στους παρακείμενους δρόμους και σε συνοικίες παρέμεναν κλειστά.

«Το άνοιγμα των καταστημάτων για μεγάλα εμπορικά κέντα και πόλεις, προφανώς ευνοεί, αλλά για πόλεις όπως η Κατερίνη η Βέροια ή η Κοζάνη δεν έχει κανένα νόημα. Δεν περιμένουμε τουρίστες που θα έλθουν να ψωνίσουν και επιπλέον εάν θέλουν να πάρουν κάτι οι καταναλωτές μπορούν να το κάνουν Δευτέρα. Δεν θα χαλάσουν την Κυριακή» υπογραμμίζει.. 

Απεργία χθες για τους εργαζόμενους

Για χθες  η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος είχε  κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου . Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «η λειτουργία των καταστημάτων, στις 5/11/2017, συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στο συμπληρωματικό μνημόνιο του Μαΐου και μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών».

Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης Καταστήματα Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακή

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top