Παρασκευή 22 Ιαν 2021 5:08      

Ανοιχτά μαγαζιά στον πεζόδρομο, κλειστά στους παράπλευρους

Ανοιχτά ήταν χθες  τα καταστήματα στην Κατερίνη και σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των Κυριακών που έχει αποφασιστεί με νόμο . Στην Κατερίνη από τις 11 μέχρι τις 3 άνοιξαν αρκετά καταστήματα κυρίως τον πεζόδρομο, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Κώστας Ρέχας , ενώ στους παράπλευρους δρόμους η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων δεν άνοιξε.

Αρνητικοί μεν, αναγκασμένοι δε 

«Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου, εγώ προσωπικά αλλά και πολλοί καταστηματάρχες δεν συμφωνούμε με τις Κυριακές, ωστόσο πρέπει να ακολουθήσουμε τις αγορές των όμορων νομών» επισήμανε ο κ. Ρέχας και πρόσθεσε πως τα καταστήματα που ανοίγουν τις Κυριακές στην Κατερίνη είναι κυρίως αυτά που είναι οικογενειακού τύπου, και δεν επιβαρύνονται με περεταίρω λειτουργικά έξοδα. 

Ο αντιδράσεις 

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων είχε ανακοινώσει  24ωρη απεργία αντιδρώντας στην κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, ενώ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν χθες απηύθυνε και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος .

Και εκπτώσεις 

Από τις 10 Ιουλίου ξεκίνησαν και  οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν στα προϊόντα την παλιά τιμή αλλά και τη νέα, με προαιρετική την αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης.
Σε περίπτωση ελέγχου οι καταστηματάρχες θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα 

Κωνσταντίνος Ρέχας Ανοιχτά μαγαζιά Καταστήματα Κυριακή

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top