Δευτέρα 3 Αυγ 2020 21:18      

Ανοιχτή Επιστολή: Στον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Καράογλου και στον περιφερειάκη κ. Τζιτζικώστα

Γράφει ο Γ. Ράπτης

Χρόνια τώρα Υπουργέ κ. Καράογλου και Περιφερειάρχα κ. Τζιτζικώστα, παρακολουθούμε τη δράση σας με πολλές πράξεις και λιγότερες παραλήψεις για να δούμε να ξεκολλάει το κάρο από τη λάσπη, καταχωνιασμένο, χρόνια τώρα, λόγω της καταχνιάς και των φερτών υλικών που σαν μεθοδευμένα άπλωσαν πάνω στο ελληνικό ουρανό οι φίλοι μας, κυρίως οι σύμμαχοί μας παρά οι δεδηλωμένοι εχθροί – που όταν τους γνωρίζεις, μπορείς και παίρνεις αποτελεσματικότερα τα μέτρα για την άμυνά σου. Αυτή είναι η ουσία του δράματος της καλά σχεδιασμένης οικονομικής κρίσης, σε βάρος ιδίως της χώρας μας, που, ενώ η ίδια αγκομάχησε δεινά και αγκομαχεί ακόμη να αποτινάξει το ζυγό της φτώχιας, που αναπάντεχα δημιούργησε σε μια δεκαετία πάνω από 8.000 ιδανικούς αυτόχειρες στο βωμό της ελληνικότατης αξιοπρέπειας, την επέλεξαν κυματοθραύστη του μεταναστευτικού και του προσφυγικού με απίθανες οικονομικές θυσίες του λαού ουσιαστικά, παρά τα λεγόμενα της κάλυψης όλης της δαπάνης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάντοτε η χώρα του φωτός εξιλαστήριο θύμα χάρη των ωμών συμφερόντων των χωρών – συμμάχων του λεγόμενου δυτικού πολιτισμού, μπολιασμένου (μόνο φραστικά) με τους κώδικες βιοθεωρίας και ηθικής της αρχαίας Ελλάδας, που δίκαια κατά τον Ισοκράτη ήταν «το μόνο φιλάνθρωπον έθνος». Πως λοιπόν τα νησιά μας να μην συμπαρασταθούν από το υστέρημά τους στις ζωντανές νεκροφόρες – βάρκες της ανείπωτης συμφοράς αθώων θυμάτων του επάρατου πολέμου ( μαζί τους και λαθρομετανάστες και πιθανώς και … ταλιμπάν) με ναυαγούς ακόμη και μωρά, μερικά μάλιστα – ξεβρασμένα στις ακτές της Χίου, της Λέσβου, των πολύπαθων νησιών της Μεσογείου;

Να θυμηθούμε μόνο, στο όλο μας οικονομικό δράμα, με μια γρήγορη ματιά στον ατέρμονο καλπασμό της Νεότερης Ιστορίας του τόπου μας ότι είμαστε γερά παθόντες από τους δανειστές μας από την πρώτη ώρα της Επαναστάσεως του 1821, αφού το πρώτο δάνειο που «μας έδωσαν οι Άγγλοι» κατεπόθη, δηλαδή το καταβρόχθισαν προτού καν φτάσει στην Ελλάδα οι δήθεν … φιλέλληνες, δάνειο που το αποπληρώναμε μέχρι πρότινος, χωρίς να το έχουμε εκταμιεύσει.

Η ΤΡΙΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Σήμερα η απάτη – όχι ότι δεν έχουμε και εμείς μεγάλο μέρος ευθύνης- είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν, γιατί δεν κατεπόθησαν ωμά τα δάνεια, αλλά αβγάτισαν επικίνδυνα και εξασφαλίστηκαν με υποθήκευση των «ασημικών του έθνους» για 99 και βάλε χρόνια, μάλιστα με βάση το … Αγγλικό δίκαιο και με νόμο ψηφισμένο στην ελληνική βουλή ουσιαστικά στα Αγγλικά (1300 σελίδες σε ένα βράδυ…).

Όμως κάτι πλέον ροδίζει παρά τον αβάσταχτο καημό μας και παρά την εξόφθαλμη αβελτηρία μας, αφού όχι απλά «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», αλλά εμείς, τρεις επτωχεύσαμεν» καραμπινάτα: Αλλά η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει γιατί δεν είναι μόνο Δραχμές και Ευρώ και Χρήμα, αλλά ιδέα και τρόπος ζωής μες στο γαλάζιο του ουρανού και την απεραντοσύνη της θάλασσας, ενώ αυτοί μαζί με τα Ευρώ τους μουχλιάζουν στις ανήλιαγες και μουντές πατρίδες τους.

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

Μας προξένησε όμως αλγεινή εντύπωση η προχθεσινή σύσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας- μάλιστα με δική σας συμμετοχή – που δεν σας ενημέρωσε κανένας ότι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ και της Ελλάδας ευρύτερα, περνά απαρέγκλιτα, αλλά θεαματικά και πάραυτα από τον αποκαλυμμένο τάφο της Ολυμπιάδας, μητέρας του Μεγαλέξανδρου- στο ύψος του ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΛΑΖΑ, της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης 7 χιλιόμετρα ανατολικά της Κατερίνης, δίπλα στον Κορινό.

Καλά, οι δικοί μας κινούνται με πολύ .. στοχευμένες δράσεις για την ανάπτυξή μας. Τουτέστιν «είναι από άλλο ανέκδοτο και αποπειράθηκαν – οι άμοιροι- και να μας φιμώσουν… επί του θέματος. Αν κ. Υπουργέ και κ. Περιφερειάρχα αληθεύει ότι η υπόθεση τις δύο πρώτες μέρες της ανακοίνωσης και των σχολίων επ’ αυτής συγκέντρωσε 5.800.000 επισκέψεις στα sites, αναλογισθείτε τους αυριανούς επισκέπτες στο μνημείο, πανέτοιμο (σχεδόν) να υποδεχθεί τέτοια πλημμυρίδα αρχαιολατρών και φιλιστόρων, πολλαπλασιάστε τους με ένα ασήμαντο εισιτήριο εισόδου και κάνετε τη σούμα.

«Τα μεγάλα έργα, κύριοι α(να)ρμόδιοι του τόπου μας, θέλουν τρόπο. Τα μικρά θέλουν κόπο». Και εσείς μας κουράσατε με τις επιλογές σας, φασκιώνοντας ακόμη και θεαματικές Χατζόγλειες δωρεές για πνευματική αφήγηση καθότι έχετε άλλες στοχευμένες δράσεις.

Η ΣΥΝΕΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Επειδή έχουμε άμεση άποψη από τους δύο κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς άνδρες – που έχουν στο ενεργητικό τους όχι απλά αγαθές προθέσεις αλλά δεδηλωμένη αποτελεσματικότητα και παρά το γεγονός των διαφορετικών επιλογών μας στη δρώσα πολιτική, ευελπιστούμε ότι η παρέμβαση τους για άμεση ανάδειξη του τάφου της Ολυμπιάδας, αυτού του κοιμώμενου και φυλασσόμενου από το σκύλο που συνόδευε το Βουκεφάλα, (γλυπτού στη μια όψη της ανευρεθείσας σαρκοφάγου) θα είναι «εκ των ών ούκ άνευ» να δημιουργηθεί πλειάδα θέσεων εργασίας με παροχή πάσης φύσεως υπηρεσιών και τουριστικών προϊόντων, με γραφεία τουρισμού που σαν μανιτάρια θα ανθίσουν σε κάθε γωνιά της Ευρώπης κ.λ.π. για να θαυμάσουν τη βασιλομήτορα, όχι μόνο γιατί γέννησε τον πιο ένδοξο στρατηλάτη των αιώνων αλλά γιατί και η ίδια ήταν η πιο κραταιά και δυναμική γυναίκα του αρχαίου κόσμου. Οι αρμόδιοι των Εφοριών Αρχαιοτήτων ενημερώνουν γενικά τους Υπουργούς και Περιφερειάρχες για τέτοια θέματα;

Αναμένουμε δηλαδή σημαντικότερο εύρημα στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη; Εκεί εξάλλου δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν θαμμένος. Εδώ βρήκαμε τη λάρνακα της Ολυμπιάδας και τηρούμε ασχημόνως αιδήμονα σιγήν;

Γιατί, άραγε;

Ανοιχτή Επιστολή

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top