Δευτέρα 24 Σεπ 2018 9:06      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντιπεριφέρεια: Έλεγχοι σε λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές και οχήματα

Μικτά Κλιμάκια  Ελέγχου οχημάτων συγκροτούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Μετά από την ισχύ του Ν.4354/2015 και τους περιορισμούς που επιβάλει το άρθρο 21, για τη λειτουργία των διάφορων επιτροπών εντός του ωραρίου εργασίας, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας  Μαυρίδου σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας και τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, κ. Γιώργο Τζήμα, στο πλαίσιο των διαδικασιών  που επιτάσσει ο Ν. 3446/2006 για τον έλεγχο κυκλοφορίας των οχημάτων, έχουν συγκροτηθεί Μικτά  Κλιμάκια Ελέγχου, με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Τα Μικτά Κλιμάκια  Ελέγχου ήδη ελέγχουν τα οχήματα στον αυτοκινητόδρομο που διασχίζει την Πιερία συμβάλλοντας σε μέγιστο βαθμό στην οδική ασφάλεια.

Έλεγχος και στα λεωφορεία μαθητών 

Η ασφαλής μεταφορά των μαθητών αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.Με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, ειδικά κλιμάκια ξεκίνησαν ελέγχους στα μέσα μαζικής μεταφοράς που μετακινούν μαθητές καθώς και σε οχήματα ιδιωτικών σχολείων και παιδικών σταθμών.                              

Από τους πρώτους ελέγχους δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις των κανόνων που διέπουν τις προϋποθέσεις της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με στόχο την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών της Πιερίας.

Αντιπεριφέρεια Πιερίας Έλεγχοι Σχολικά Οχήματα Μικτά Κλιμάκια Αστυνομία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top