Πέμπτη 19 Απρ 2018 14:59      

Αντιπροσωπεία βουλευτών της Ν.Δ. στην Ταϊβάν με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Κουκοδήμο

Την Ταϊβάν επισκέφθηκε το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου πενταμελής αντιπροσωπεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Αθήνα.

Στην αποστολή μετείχαν επίσης: Ο Γεώργιος Γεωργαντάς, Βουλευτής Ν. Κιλκίς, ο Χρήστος Μπουκώρος, Βουλευτής Ν. Μαγνησίας, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, Βουλευτής Ν. Αχαϊας και ο Βασίλειος Γιόγιακας, Βουλευτής Ν. Θεσπρωτίας.

Στη διάρκεια της παραμονής τους οι βουλευτές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν πρότυπες, μονάδες ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών, αποστακτήρια οινοπνευματωδών ποτών, σύγχρονες εξαγωγικές μονάδες, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε μονάδες παραγωγής, σύγχρονης τεχνολογίας και καινοτόμων βιομηχανικών προϊόντων (ηλεκτρικό μηχανάκι).

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επαφές με κυβερνητικούς φορείς, στελέχη που δραστηριοποιούνται σε οργανισμούς προώθησης της οικονομίας, του εμπορίου και του τουρισμού.

Κατά την παραμονή στην Ταϊβάν, οι Έλληνες βουλευτές, είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αν. Υπουργό Εξωτερικών, τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης, ενώ πραγματοποίησαν επαφές στο Υπουργείο Παιδείας, στην Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Επιμελητηρίων, εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και παρουσιάστηκε στα μέλη της Ελληνικής αντιπροσωπείας με τη χρήση πολυμέσων η σημερινή οικονομική, εμπορική, επιχειρηματική δραστηριότητα της Ταϊβάν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την πλευρά της ελληνικής αντιπροσωπείας στη δυνατότητα συνεργασίας των δυο χωρών στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και της δυνατότητας αύξησης των ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στην Ταϊβάν.

Ειδικότερα για το θέμα του τουρισμού και με την ευκαιρία της συνάντησης με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων ενημερώθηκαν για το πρόβλημα που υπάρχει σε ό,τι αφορά τις πτήσεις τσάρτερ, που ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε απευθείας σύνδεση της Ταϊβάν με την Αθήνα, αυτό δεν κατέστη δυνατόν τον τελευταίο χρόνο, χωρίς να υπάρχει σχετική ενημέρωση. Για το ίδιο θέμα η ελληνική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε και από την China Airlines Co  

Όπως τονίστηκε και από τις δυο πλευρές, η επίσκεψη συνέβαλλε στη διατήρηση των  καλών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, το πολύ καλό κλίμα και η ενίσχυση δεσμών φιλίας και συνεργασίας.

Κώστας Κουκοδήμος Ταϊβάν Ταϊπέι

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top