Παρασκευή 28 Φεβ 2020 19:42      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"Απαγορεύεται η είσοδος στο θάνατο": Το νέο βιβλίο του Μ. Ρουσομάνη

Υπό την αιγίδα της Θρακικής εστίας Κατερίνης και την υποστήριξη της ένωσης συγγραφέων Πιερίας, ο γνωστός Θεσσαλονικιός συγγραφέας έρχεται στην Κατερίνη την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 6:30 το απόγευμα, στο χώρο της Θρακικής εστίας. Πλούταρχου 9 στον οικισμό Νέας Ζωής πλησίον του Αγίου Ευθύμιου-Χριστοφόρου.

 Ο ιδιαίτερος τίτλος του βιβλίου πως βρέθηκε; Ήταν δική σου επιλογή;

Σε όλα μου τα έργα, δίνω εγώ τον τίτλο και είναι πάντα ο αρχικός που είχα στο μυαλό. Πιστεύω ότι αρέσει και στους εκδότες μου γι αυτό και δεν τέθηκε ποτέ θέμα αλλαγής. Για το συγκεκριμένο βιβλίο ο τίτλος είναι απλό το καλωσόρισμα του Ασκληπειού της Περγάμου της Ελληνιστικής εποχής. Όταν ήταν στην μεγάλη του ακμή. O τίτλος αν και παραπέμπει σε άρνηση θανάτου, είναι παραπλανητικός σε σχέση με το περιεχόμενό της ιστορίας μου.

  Ποια είναι η κεντρική ιδέα του βιβλίου;

Δεν θα σας πω. Θα το διαβάσει ο αναγνώστης και θα πάρει όλα τα μηνύματα. Εκείνο που λέω σε κάθε μου παρουσίαση είναι πως: Η αρρώστια δε φέρει πάντα το τέλος. Το απρόβλεπτο όμως, το μη αναμενόμενο, το τυχαίο, μπορεί να φέρει  το θάνατο. Είναι αυτό που λέει ο λαός. "Όσα φέρνει η ώρα δε τα φέρνει ο χρόνος"

Ποιες ώρες γράφεις;

Όταν νιώσω την ανάγκη το κάνω. Συνήθως τα βράδια

Από την αρχή γνωρίζεις το τέλος της ιστορίας;

Σε όλες μου τις ιστορίες γνωρίζω από την πρώτη στιγμή το Φινάλε.

 Την Κυριακή 5 Φλεβάρη θα βρίσκεστε για άλλη μια φορά στην πόλη μας. Τι να περιμένουμε σε αυτή την παρουσίαση;

Λαχταρώ την στιγμή που θα βρεθώ και πάλι στην αγαπημένη μου Κατερίνη. Θα κάνουμε την παρουσίαση του νέου μου βιβλίο που έχει τίτλο "Απαγορεύεται η είσοδος στο θάνατο" στη Θρακική εστία Κατερίνης παρέα με φίλους αγαπημένους της πόλης. Πολύ ταλαντούχα πλάσματα θα βρεθούν κοντά μου για να κάνουμε μια διαφορετική μουσική παρουσίαση βιβλίου με χορό και τραγούδι. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές που δέχτηκαν να συμμετέχουν αφιλοκερδώς στη βραδιά.

Βιβλίο Συνέντευξη Μ. Ρουσομάνης Θρακική Εστία Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top