Κυριακή 5 Ιουλ 2020 3:35      

Απάντηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης στον "ανώνυμο" φίλαθλο

Σχετικά με την ανώνυμη καταγγελία με τίτλο «κυνηγούσαν στο δρόμο έξω από τα Ρυάκια», ως Κυνηγετικός Σύλλογος Κατερίνης δηλώνουμε τα εξής:

Σύμφωνα με τις ισχύουσες δασικές διατάξεις, η θήρα επιτρέπεται από μισή ώρα πριν την ανατολή του ηλίου μέχρι και μισή ώρα μετά  τη δύση του. Την περασμένη Κυριακή ο ήλιος έδυε στις 17.20 γεγονός που σημαίνει πως μέχρι τις 17.50 η θήρα ασκείτο νόμιμα.

Σύμφωνα επίσης με τις ισχύουσες δασικές διατάξεις δεν υπάρχει καμία γενική απαγόρευση της άσκησης της θήρας σε δρόμους.
Η ανώνυμη αναφορά επομένως: «ειδοποιήσαμε την αστυνομία να πράξει τα νόμιμα», είναι κενή ουσίας και περιεχομένου, μιας και δεν υπάρχει καμία παρανομία στα παραπάνω που «καταγγέλλονται».

Αν και αντιλαμβανόμαστε πως δημιουργεί φόβο η θέα του όπλου σε δημόσιο χώρο, εντούτοις ΠΟΤΕ δεν έχει συμβεί στην Ελλάδα ατύχημα στο οποίο κυνηγός να πυροβόλησε ακούσια διερχόμενο όχημα ή πολίτη. Αντίθετα, τα τροχαία ατυχήματα στερούν κάθε χρόνο δεκάδες ζωές Ελλήνων πολιτών. Θα μπορούσε επομένως κανείς όχι μόνο χαριτολογώντας αλλά και βασιζόμενος στα απόλυτα στατιστικά δεδομένα, πως περισσότερο κινδύνεψαν οι κυνηγοί από τους διερχόμενους φιλάθλους παρά το αντίθετο.

Δεν είναι όμως το όπλο που σκοτώνει, ούτε το αυτοκίνητο. Είναι ο τρόπος με τον οποίο τα χρησιμοποιούμε.

Οι κυνηγοί δεν έχουμε δώσει κανένα δικαίωμα να γίνονται δηλώσεις του τύπου «από θαύμα γλιτώσαμε τα σκάγια». Τα σκάγια τα «γλίτωσαν» οι διερχόμενοι και θα τα «γλιτώνουν» πάντα σε κάθε δρόμο, γιατί απλά τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας από τους κυνηγούς της περιοχής μας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως αν οι κυνηγοί στρέψουν το όπλο τους στο δρόμο οι πρώτοι που κινδυνεύουν είναι οι φίλοι τους με τους οποίους κυνηγούν παρέα στον ίδιο δρόμο.

Ο ανώνυμος φίλαθλος από τη Ρητίνη, δεν περιορίστηκε στην καταγγελία της παρουσίας των κυνηγών, αλλά προέβη σε αυθαίρετες ερμηνείες σε βαθμό που εγείρεται ζήτημα συκοφαντικής δυσφήμισης, από τη στιγμή που χαρακτηριζόμαστε με βεβαιότητα ως δολοφόνοι από τους οποίους «από θαύμα» γλίτωσαν οι διερχόμενοι.

Δε μπορούμε όμως κι εμείς να «ειδοποιήσουμε την αστυνομία να πράξει τα νόμιμα», λόγω του ανώνυμου της καταγγελίας. Αυτό μας οδηγεί στο να ζητήσουμε από τα έγκυρα και πάντα στον παλμό της επικαιρότητας τοπικά μέσα, να μην αναπαράγουν αδιάκριτα τέτοιου είδους αναφορές.

Για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κατερίνης,

Με σεβασμό και προτεραιότητα στην ασφάλεια κάθε πολίτη και την έγκυρη ενημέρωση,

       
  Ο Πρόεδρος                                   O  Γεν. Γραμματέας
ΛΑΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                        ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

Ρητίνη Πιερίας Κυνηγετικός Σύλλογος Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top