Πέμπτη 23 Μάιος 2019 2:47      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την Ι.Μ. Κίτρους: Εξόρμηση μαθητών λυκείου και φοιτητών

Μέσα στα πλαίσια των νεανικών καλοκαιρινών αποδράσεων που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Ιουλίου ημερήσια εξόρμηση 60 φοιτητών και μαθητών λυκείου, η οποία περιελάμβανε αρχικά επίσκεψη στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων Γέφυρας Θεσσαλονίκης. 

Οι επισκέψεις 

Εκεί οι νέοι αφού προετοιμάστηκαν κατάλληλα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, ξεναγήθηκαν από τους υπευθύνους του μουσείου σε όλους τους χώρους και παρακολούθησαν ειδικό ντοκιμαντέρ. Κατόπιν μετέβησαν στο χωριό Καστανάς όπου ο εφημέριος Αρχιμ. Ανανίας Πουλουτίδης με τους συνεργάτες του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου.Επόμενος σταθμός η Γουμένισσα, όπου πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στην ομώνυμη ιστορική Ιερά Μονή και εν συνεχεία ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος καλωσόρισε στο Επισκοπείο τον Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο και τους νέους, προς τους οποίους απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής. 

Στο συλλαλητήριο στη Βεργίνα

Η εξόρμηση επισφραγίστηκε με τη δυναμική συμμετοχή των νέων στο Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Βεργίνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι νέοι ένωσαν τη φωνή τους με το πλήθος των Μακεδόνων που κατέκλυσαν τους δρόμους της Βεργίνας και με παλμό διατράνωσαν την ιστορική αλήθεια, ότι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερήσιας εξόρμησης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει ποιμαντικά με τους νέους, συνομιλώντας μαζί τους και ανταλλάσσοντας απόψεις και γνώμες επί διαφόρων θεμάτων.

Ιερά Μητροπόλεως Κίτρους Μαθητές Φοιτητές Επίσκεψη Βαλκανικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Συλλαλητήριο Βεργίνα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top