Παρασκευή 22 Φεβ 2019 18:28      

Αποχή διαρκείας από το προσωπικό του Ειρηνοδικείου

Το προσωπικό του Ειρηνοδικείου Κατερίνης, με την υποστήριξη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πιερίας και της Ομοσπονδίας των Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, κατεβαίνει σε καθημερινή αποχή εργασιών από 10 πμ ως 13.00 με σκοπό και αίτημα την άμεση και επείγουσα επιπλέον στελέχωση του Ειρηνοδικείου για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, υπάρχει μεγάλη αύξηση της ύλης στα Ειρηνοδικεία με μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα Μονομελή Πρωτοδικεία. Με την τροποποίηση του Ν. 3869/2010 (νόμος Κατσέλη) αυξήθηκε ο αριθμός των υποθέσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών προς συζήτηση από 4 ως 6 που είναι σήμερα σε περίπου 70 σε κάθε δικάσιμο της εκουσίας δικαιοδοσίας. 

Σε λίγο η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας θα είναι ανέφικτη καθώς ήδη οι υπάλληλοι έχουν επιφορτιστεί λόγω της αύξησης της δικαστηριακής ύλης και έχουν ξεπεράσει τα όριά τους.  Ο αγώνας γίνεται αποκλειστικά και μόνο για το καλό και το συμφέρον του κοινού της Πιερίας και των δικηγόρων που καθημερινά ζουν και εργάζονται μέσα στα δικαστήρια" τονίζουν στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Ειρηνοδικείο Κατερίνης Δικαστήρια Αποχή Υποστελέχωση
Scroll to Top