Σάββατο 8 Αυγ 2020 11:27      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποχώρησε ο Ανέστης Μυστρίδης από τους ΑΝΕΛ : “Δυστυχώς κόπηκαν και οι τελευταίοι δεσμοί”

Την αποχώρηση του από τους ΑΝΕΛ ανακοίνωσε πριν λίγο ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης και πολιτευτής των ΑΝΕΛ Ανέστης Μυστρίδης.

Στην ανάρτηση του αναφέρει ως κύριο λόγο τον χειρισμό του Πάνου Καμμένου στο θέμα της Μακεδονίας  και όπως αναφερει χαρακτηριστικά :
«μέχρι και την ύστατη στιγμή ελπίζαμε ότι το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας δε θα αποτελούσε ποτέ αντικείμενο συμβιβασμού».

Ολόκληρη η δήλωση :

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΣΤΗ ΜΥΣΤΡΙΔΗ

Από την πρώτη στιγμή ενασχόλησης μου με τα κοινά ως υποψήφιος βουλευτής με το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Πιερία, είχα δηλώσει ότι κάποια θέματα δεν είναι δυνατόν να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Στην ιδρυτική μας διακήρυξη αυτά αποτυπώθηκαν με σαφήνεια.
Η ιστορία του έθνους και η εθνική οντότητα που απορρέει από αυτή είναι για μένα αδιαπραγμάτευτες αρχές. Η ύπαρξη του όρου «Μακεδονία» έστω και ως συνθετικό στην ονομασία της γείτονας χώρας αποτελεί παραβίαση αυτών των αρχών.
Από τα δύσκολα πρώτα χρόνια της ίδρυσης μέχρι και σήμερα όλοι αγωνιστήκαμε γιατί πιστεύαμε στις αξίες και τα ιδανικά που το κίνημα πρέσβευε. Δώσαμε σκληρές μάχες πιστεύοντας ότι πράττουμε το καλύτερο για τη χώρα. Στην πορεία αυτή έπρεπε να καταπατηθούν αρκετές «κόκκινες γραμμές» με άξονα την έξοδο από τα μνημόνια, που κόστισαν ακριβά στην αξιοπρέπειά μας. Το υπομείναμε.
Με τη διαφαινόμενη έξοδο από τα μνημόνια και την άξια παρουσία των στελεχών μας σε κυβερνητικές θέσεις μέχρι την ύστατη στιγμή ελπίζαμε ότι το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας δε θα αποτελούσε ποτέ αντικείμενο συμβιβασμού.
Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις, τις αποφάσεις που πάρθηκαν και τις δικαιολογίες που δόθηκαν για τη διαχείριση του θέματος αυτού από την ηγεσία του κινήματος είναι προφανές ότι δε μπορώ πλέον να παρέχω τη στήριξή μου. Δυστυχώς κόπηκαν και οι τελευταίοι δεσμοί.
Προσωπικοί λόγοι απουσίας μου στο εξωτερικό δεν επέτρεψαν να προβώ νωρίτερα στην ανωτέρω δήλωση.

Ανέστης Μυστρίδης

 

Ανέστης Μυστρίδης ΑΝΕΛ Αποχώρηση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top