Δευτέρα 25 Ιαν 2021 22:34      

Αποποινικοποίηση της κακόβουλης βλασφημίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

Με το που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πριν 4 χρόνια έθεσε σαν στόχο της να πετύχει την αποποινικοποίηση της κακόβουλης βλασφημίας, της καθύβρισης θρησκευμάτων και της περιύβρισης νεκρών. Διαπιστώνοντας από τις Ευρωεκλογές ότι δεν εκφράζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, άρχισε αγώνα δρόμου να προλάβει να τα περάσει πριν αφήσει την εξουσία.

Με απλά λόγια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει, όποιου του γουστάρει να βρίζει ελεύθερα και δημόσια με χυδαιότητα τον Θεό, τον Χριστό, την Παναγία, τον Μωάμεθ, τον Βούδα και οποιαδήποτε θρησκευτική πίστη έχει κάποιος πολίτης. Όχι να κάμνει κριτική και να λέει την γνώμη του για οτιδήποτε αφορά μια θρησκευτική πίστη, αλλά απλώς να βρίζει χυδαία και κανείς να μην έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί.

Εξ αιτίας των αθεϊστικών εμμονών της, δεν κατάλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι τα άρθρα 198 και 199 του Ποινικού Κώδικα δεν απαγόρευαν την ελεύθερη χυδαία εξύβριση κάθε θρησκείας επειδή ήταν θεοσεβούμενες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Την απαγόρευαν γιατί είχαν στόχο αυτό που λέει ο τίτλος των άρθρων : «Επιβολή θρησκευτικής ειρήνης». Δηλαδή, για να προστατευθεί η συνοχή, η ενότητα, η ειρήνη της κοινωνίας.

Με την κατάργηση του άρθρου 201 για την περιύβριση νεκρών, όποιος θέλει θα μπορεί ελεύθερα και δημόσια να βρίζει χυδαία τους πεθαμένους μας και δεν θα έχουμε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε. Βλέπετε λοιπόν τι νομοθετούν στην Ελλάδα που ακόμα και προ Χριστού σεβόταν τόσο την μνήμη των νεκρών !

Όσο και να μην μπορεί να το καταλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η θρησκευτική πίστη για πάρα πολλούς συνανθρώπους μας, είναι ότι σπουδαιότερο έχουν στη ζωή τους. Θα θυμάστε ότι επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είχαν υπογράψει ότι θέλουν να αναγράφεται Χριστιανός Ορθόδοξος στις ταυτότητές τους.

Φαντάζεστε τι θα γίνεται στην Ελλάδα όταν εφαρμοστούν οι αλλαγές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο κάθε παλιάνθρωπος θα βρίζει ελεύθερα, δημόσια, όσο χυδαία θέλει, την θρησκευτική πίστη που έχουν οι άλλοι ; Θυμάστε τι έγινε τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Παρίσι στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie που δημοσίευσε σκίτσα με σεξουαλικά υπονοούμενα για τον Μωάμεθ ;

Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει και το παραμύθι ότι υπάρχει απόλυτη ελευθερία της έκφρασης. Ας μας πουν όμως, θα τους άρεσε να βρίζουν χυδαία τις γυναίκες τους, τα παιδιά τους, τους γονείς τους, και να μην έχουν δικαίωμα να αντιδράσουν ; Πιστεύω να καταλάβατε το κόλπο τους. Επειδή οι σοβαροί, οι νοικοκυραίοι Έλληνες μην έχοντας νόμιμα μέσα να διαμαρτυρηθούν για τις χυδαιότητες θα προχωρούν σε αυτοδικίες, θα τους συλλαμβάνουν σαν παραβάτες του νόμου. Ξέρουν αυτοί, έξω από τις φυλακές οι εγκληματίες, μέσα οι νοικοκυραίοι.

Πόση κοινωνική αναταραχή και διχασμό έφερε στην Ελλάδα η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ! Δίχασε με την συμφωνία των Πρεσπών, δίχασε με την ελληνοποίηση σωρηδόν λαθρομεταναστών, δίχασε κάνοντας ξέφραγο αμπέλι την Ελλάδα και αποκαλώντας φασίστες και ρατσιστές τους Έλληνες, δίχασε δίνοντας υπερβολικά δικαιώματα σε όλες τις μειοψηφίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και τώρα φεύγοντας από την εξουσία, διχάζει με την αποποινικοποίηση της κακόβουλης βλασφημίας, της καθύβρισης θρησκευμάτων και της περιύβρισης νεκρών.

Άρθρα απόψεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top