Παρασκευή 4 Δεκ 2020 14:35      

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Τα παιδιά στα λάχανα

Τω καιρώ εκείνω, που λένε τα ευαγγέλια, ήμασταν στο δημοτικό και ο φίλος μας ο Χρηστάκης ήταν παιδί της αστικής τάξης που τότε  ασφυκτιούσε ανάμεσα σε γεωργούς, εργάτες και  κτηνοτρόφους. Του Χρηστάκη ο πατέρας ήταν έμπορος. Τότε έβλεπες στα μπακάλικα την ταμπέλα «Εδώδιμα – Αποικιακά», που...


ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Ακόμα δεν τα είδαμε...

...σατανάδες τα βαφτίσαμε. Και ο λόγος για τα εμβόλια που λένε ότι έχουν μέσα τους μικροτσίπς και το 666. Αμ γιατί αλλιώς να μας τα δώσουν τζάμπα. «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας». Ο Μάκης ήταν κάθετος: «Δεν θα τους περάσει»!

-Ρε Μάκη εσύ έκανες φέτος εμβόλιο για τη γρίπη. Γιατί να...


ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Τα σύνορα της καρδιά του

Όλος ο πλανήτης έχει στραμμένη την προσοχή του στα εμβόλια μήπως και του χρόνου γλιτώσουμε από αυτόν τον εφιάλτη. Όλος; Δεν νομίζουμε. Κάποιος ονειρεύεται ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μετά μας καλεί σε διάλογο. Δηλαδή διάλογο κουφών.

Φυσικά τα πράγματα είναι απλά. Συζητούμε...


ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Συβαρίτες

 Η Σύβαρη ήταν μια αποικία των Ελλήνων στην νότιο Ιταλία. Πόλη ανάμεσα σε δύο ποτάμια με εύφορη γη και ανεπτυγμένο εμπόριο γνώρισε μεγάλο πλούτο. Οι κάτοικοι ήταν όλο γιορτές και πανηγύρια. Αφού λέγεται ότι θανάτωσαν όλους τους πετεινούς για να μην τους ξυπνούν το πρωί μετά τη νυχτερινή κραιπάλη...


ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Τον έκαναν «ντα»

Έγκυρες πηγές μας μετέδωσαν την είδηση: Ο Τούρκος πρόεδρος καθόταν σε μια χρυσή πολυθρόνα στο παλάτι του στην Άγκυρα (530 εκ. ευρώ στοίχισε η λιτή αυτή κατοικία στους Τούρκους φορολογούμενους). Καθόταν λοιπόν κι έκλαιγε με αναφιλητά.

-Αχ τι θα γίνω τώρα;

- Μην κάνεις έτσι...


Scroll to Top