Τρίτη 18 Δεκ 2018 13:23      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το δίλημμα των πρόωρων εκλογών

Στα τέλη Αυγούστου λήγει το τρίτο μνημόνιο των πάλαι ποτέ φανατικών αντιμνημονιακών Τσίπρα- Καμμένου. Με πιστοληπτική γραμμή ή όχι δεν θα ακολουθήσει άλλο μνημόνιο, ως μνημόνιο. Στα λόγια λοιπόν, όχι στην ουσία,  θα βγούμε από τα μνημόνια. Στην ουσία βέβαια και παλιούς φόρους, που ψηφίστηκαν ήδη από τη Βουλή τα χρόνια της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και νέους φόρους θα πληρώσουμε και φέτος και του  χρόνου και τα επόμενα τρία – τέσσερα χρόνια. Και το χρέος, χρέος. Και βέβαια οι «θεσμοί» δεν θα μας απαλλάξουν από την παρουσία τους, αφού θα τελούμε υπό την επίβλεψη και την επιτροπεία τους μέχρι το 2063. Από την παρουσία και τη «σκληρή επίβλεψη τους», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ESM.

Αυτή είναι η αλήθεια. Μια πικρή και σκληρή αλήθεια που, αν θέλει ο κ. Τσίπρας να γίνουν εκλογές του χρόνου το φθινόπωρο, θα τη ζήσει στο πετσί του. Άρα όσα ψέματα και να σοφιστεί μάλλον δεν θα γλυτώσει την λαϊκή τιμωρία. Η οποία προβλέπεται ήδη βαριά και πολύ σκληρή. Μέχρι καταστροφική για τον κ . Τσίπρα και το  κόμμα του. Και βέβαια το ξέρει κι  ο ίδιος.

Ενώ αν ζητήσει από τον ΠτΔ πρόωρες εκλογές λόγω σοβαρού εθνικού προβλήματος- που υπάρχει κι δεν είναι μόνο ένα, αλλά και να μην υπήρχε ακόμα- ο Πρόεδρος θα διαλύσει τη Βουλή και θα προκηρύξει εκλογές. Κι ως καλός λαϊκιστής και αριστερός ο κ. Τσίπρας θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο- ψευδόμενος ασύστολα,  όπως το συνηθίζει- το «τέλος των μνημονίων». Που δεν είναι τέλος βέβαια αλλά τη σημασία έχει; Αυτό μας συμφέρει, αυτό λέμε. Εξάλλου είναι και η ιδεολογία , μην ξεχνάτε. Ο μεγάλος Λένιν δίδαξε: «Το ψέμα είναι μια κακή συνήθεια των αστών. Το ψέμα επαναλαμβανόμενο γίνεται αλήθεια».

Απ΄όσα ως εδώ αναφέρθηκαν προκύπτει ότι το κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετείται καλύτερα αν γίνουν εκλογές φέτος το φθινόπωρο κι όχι ένα χρόνο αργότερα, με τη λήξη δηλ. της τετραετίας. Στα πλαίσια αυτά πάντα της κοινής λογικής και του δημοκρατικού πολιτεύματος.  Πλαίσια που υποτίθεται ότι ισχύουν και για τους σημερινούς ενοίκους του Μαξίμου. Αλλά μ΄αυτούς δεν μπορεί κανείς ποτέ να είναι σίγουρος. Πρώτη φορά, βλέπετε, μας έλαχε Αριστεροδεξιά λαϊκίστικη κυβέρνηση. Ήταν φαίνεται της μοίρας μας, να το ζήσουμε κι αυτό. Υπομονή. Όλα κάποτε τελειώνουν. Κι όλοι μας περαστικοί είμαστε απ΄αυτόν τον κόσμο. Όλοι. Ανεξαιρέτως. Και «καλό κουράγιο»,  όπως μας είχε ευχηθεί  προ ετών Ευρωπαίος Επίτροπος.

Όμως,  ανεξάρτητα από το τι σκέφτεται και προγραμματίζει  κανείς, η πραγματικότητα είναι πραγματικότητα.  Και η σημερινή  πραγματικότητα  είναι ιδιαίτερα δύσκολη και περίπλοκη για την Ελλάδα και τους  Έλληνες. Όλους ανεξαιρέτως. Και είναι πολύ πιο δύσκολη για τους κυβερνώντες. Για τους εξής λόγους:

  • Είμαστε, η μοναδική θα λέγαμε χώρα της Ε.Ε, αν δεν υπήρχε και η Κύπρος. Με τους χειρότερους γείτονες.  Στα ανατολικά μας η  άσπονδη σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ  Τουρκία. Που πάσχει μόνιμα από το σύνδρομο μιας βαριάς αυτοκρατορικής κληρονομιάς. Προσφάτως σχετικά.  Ονειρεύονται τα «περασμένα μεγαλεία» και κάτι παθαίνουν. Δείτε τον πρόεδρο τους. Φαντασιώνεται το Σουλτάνο.  Χτίζει ανάκτορα  και ολισθαίνει συνεχώς το δρόμο του αυταρχισμού και της απολυταρχίας. Και τα θέλει όλα ή σχεδόν όλα δικά του. Θέλει… το μισό Αιγαίο. Θέλει επίσης τους υδρογονάνθρακες, που υπάρχουν άφθονοι στην Κύπρο αλλά και νότια της Κρήτης. Θέλει και το Καστελόριζο και πολλά άλλα. Το ερώτημα είναι μέχρι που είναι αποφασισμένος να φτάσει. Και τι θα σημαίνει αυτό για την Ελλάδα. Με τους σημερινούς μάλιστα συγκυβερνήτες. Και τις γενικότερες  συνθήκες στη χώρα μας.
  • Οι Σκοπιανοί πάλι, Σλαβοαλβανορομά στην καταγωγή, τούς πέταξε, για τους δικούς του λόγους ο Τίτο το 1944 βαφτίζοντας τους… «Μακεδόνες» κι εκείνοι, ως εκ θαύματος έγιναν ξαφνικά… απόγονοι του  Μ. Αλεξάνδρου. Και μη χειρότερα. Έτσι θέλουν να λέγονται, έτσι τους ονομάζουν τα δυο τρίτα των χωρών του ΟΗΕ. Τι  τους ενδιαφέρει; Τα συμφέροντα τους φροντίζουν οι άνθρωποι. Κι εμείς οι Έλληνες; Η Κυβέρνηση μας φαίνεται ότι προσανατολίζεται να τους πει κι αυτή… Μακεδόνες. Προσθέτοντας δίκην  «φύλου συκής» κι ένα προσδιορισμό Βόρειο ή Άνω Μακεδονία, πάντως. Και τολμούν οι κυβερνώντες να ζητήσουν να τους ξαναψηφίσουμε!! Γι αυτό είπα προηγουμένως ότι πολύ μας μπερδεύουν οι σημερινοί ένοικοι του Μαξίμου.
Scroll to Top