Τετάρτη 15 Ιουλ 2020 14:43      

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Ακόμα δεν τον είδαμε...

...Γιάννη τον εβγάλαμε». Τι θα γίνει με αυτά τα τριάντα τόσα δις; Είναι τόσο σίγουρα και κάνουμε σχέδια πώς να τα φάμε; Γιατί ακούσαμε ότι πρόκειται για μια απλή πρόταση και τον Ιούλιο θα αρχίσουν επίπονες διαπραγματεύσεις που θα κρατήσουν κάποια εξάμηνα. Συνεπώς βιάστηκαν μερικοί με τις κουτάλες στο χέρι.
    Μετά υπάρχει ενδεχόμενο η Ολλανδία, η Αυστρία ή η Σουηδία να μπλοκάρει το πρόγραμμα και «παν’ οι ελπίδες τα όνειρα σβήσαν».

Και δεν φτάνει αυτό αλλά βγήκε και ο επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής της Κομισιόν ο κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις και δήλωσε ότι θα υπάρχει ενισχυμένη εποπτεία. Επόμενο ήταν η αντιπολίτευση να βάλει τις φωνές. «Κάποιου του χάριζαν ένα γάιδαρο και τον κοιτούσε στα δόντια».

   Τι ήθελαν δηλαδή να τον καλέσουμε πρώτο τραπέζι στον Ρέμο και μια παχουλή χανούμ μπουρέκ να του κάνει τσακίσματα και λικνίσματα, να τον κεράσουμε και μια βότκα και να μας δώσει το παραδάκι;

  Άκουσον τι είπε χωρίς να ντρέπεται καν, για το ότι θα του κάνουμε την τιμή να δεχθούμε τα χρήματα: «Τα κράτη - μέλη θα πρέπει να καταθέσουν εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, τα οποία θα συμφωνηθούν με την Επιτροπή και στα οποία θα θέτουν συγκεκριμένα ορόσημα για την εκταμίευση των δόσεων της χρηματοδότησης». Δηλαδή τι λέει ο άνθρωπος; Να καθίσουμε να κάνουμε δικά μας σχέδια; Γιατί μήπως κάναμε και για τα δάνεια που παίρναμε; Αυτοί έκαναν σχέδια, έγραφαν μνημόνια κι εμείς υπογράφαμε. Έτσι διευκολύναμε και τον έλεγχο αφού δικά τους προγράμματα εξέταζαν.

    Φυσικά υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνει κανένας χαζός βόρειος κάποιο πρόγραμμα να το πάρουμε να του κάνουμε κόπι-πάστε που έλεγε ο κ. Πολάκης δηλαδή να το αντιγράψουμε άντε και να το ρετουσάρουμε λίγο και βλέπουμε. Άκου λέει να κάνουμε πρόγραμμα;

  Βέβαια ο πρωθυπουργός είπε, ότι δεν θα κάνει ο κάθε υπουργός το δικό του πρόγραμμα αλλά μια επιτροπή. Αν θέλει στις επόμενες εκλογές να μη βρίσκει ούτε τη δική του ψήφο ας το τολμήσει.

  Θα πάει σε κάποιο υπουργείο και ο υπουργός θα τον περιμένει με μια χαντζάρα. Και θα ρωτάει απορημένος όπως ο Κούρκουλος τον Καλογήρου: «Γιατί θες να με φας;» για να ακούσει την ατάκα: «Γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη».

   Δεν ξέρουμε αν θα είναι πρωθυπουργός όταν θα έρθουν. Γιατί, «την δόξα πολλοί εμίσησαν το χρήμα ουδείς». Όχι δεν το γράψαμε ανάποδα. Σε μια τόσο υλιστική εποχή τι να την κάνεις τη δόξα; Στιφάδο;

Κ. Δαλακιουρίδης.

Scroll to Top