Τετάρτη 24 Ιουλ 2019 2:03      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Αντιποίηση αρχής

Αυτό που συμβαίνει, δεν θα μπορούσαμε  να το φανταστούμε αφού ήμαστε  παιδιά μιας άλλης εποχής όπου υπήρχε μια λογική, ας την πούμε αστική λογική και όχι «μπάτε σκύλοι κι αλεστικά μη δίνετε». Φαίνεται ότι εδώ, δεν έχουν που να διοχετεύσουν την επαναστατικότητά τους και την παρέδωσαν στα παιδιά για να παίξουν κλέφτες κι αστυνόμοι από την ανάποδη.

 Άλλοι καιροί, άλλα ήθη. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει χώρα όχι στην Ευρώπη αλλά στον κόσμο όλο, που να υπάρχει τέτοιο μπάχαλο. Είμαστε η χώρα της ασυδοσίας όπου «η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα». Φυσικά «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» αλλά εδώ  κάθε μέρα είναι γι’ αυτόν γιορτή. 

Κάπου διαβάσαμε ότι οι άνθρωποι προκειμένου να υπάρχει κοινωνία, δέχτηκαν να περιορίσουν την ελευθερία τους και σε αντάλλαγμα το κράτος θα εγγυηθεί για την ζωή την ελευθερία και κυρίως για την εργασία και την ιδιοκτησία. Με αυτή τη συμφωνία, τη βία μπορεί να την ασκεί μόνο το κράτος σύμφωνα με τους νόμους αλλιώς γινόμαστε ζούγκλα.

Σε περίπτωση που η εξουσία παραδίδεται σε ξένη δύναμη ή η κυβέρνηση αμελεί να εφαρμόσει τους νόμους, οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν (Τζον Λοκ 1632-1704). Ώστε αυτά τα πράγματα έχουν λυθεί εδώ κι αιώνες αλλά στον Σύριζα δεν το πληροφορήθηκαν ακόμα.

Το κράτος βγάζει το θυμό του σε φτωχούς και κατατρεγμένους και όταν πλησιάζουν εκλογές αρχίζουν να τρώγονται μεταξύ τους. Το τι ταλαιπωρία περιμένει κάποιον που θέλει να κάνει κάτι δεν λέγεται. Όλοι οι νόμοι εναντίον του πολίτη. Αυτό φυσικά, υπήρχε αναντάμ παπαντάμ, για να μην τα ρίχνουμε όλα στον Σύριζα. 

Πριν μερικά χρόνια όποιος είχε προβλήματα πήγαινε στη Χρυσή Αυγή και αυτά λυνόταν στο πιτς φιτίλι αφού «κι ο άγιος φοβέρα θέλει». Τώρα θα πηγαίνει στον Ρουβίκωνα και θα κάνει τη δουλειά του. Σε λίγο σε κάθε Κ.Ε.Π θα ανοίγει παράρτημα η εν λόγω οργάνωση για την εξυπηρέτηση των πολιτών!

Παλιά όταν κάποιος ήθελε να φοβίσει ένα αστυνομικό (κυρίως τροχονόμο) έτρεχε σε βουλευτή. Τώρα θα τρέχει σε αντιεξουσιαστή. «Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!»

Το κράτος πρέπει να είναι αυστηρό αλλά δίκαιο. Αυτή την εξουσία την έχει η αστυνομία και η δικαιοσύνη και δεν μπορεί να πάει σε χέρια τρίτων. Παλιά είχαμε το παρακράτος τώρα έχουμε το παράλληλο κράτος! 

Νομίζουμε ότι είναι καιρός να σοβαρευτούμε και κυρίως  η κυβέρνηση, που συμβουλεύει τους αστυνομικούς να προφυλάγονται! Και μας ποιος θα μας προφυλάξει; Ή μήπως πρέπει να προσλάβει ιδιωτικούς να φυλάγουν τους δημόσιους; Και μη χειρότερα!
  
Κώστας Δαλακιουρίδης

Scroll to Top