Τετάρτη 26 Ιουν 2019 11:29      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Μη μου άπτου

Από πότε άρχισαν τα κόμματα να έχουν ευαισθησίες και να τα πιάνει το παράπονο; Από τον καιρό που συνήθισαν να τα έχουν όλα δικά τους και ιδίως τύπο και τηλεόραση. 

Δεν πάει καιρός που ο Σύριζα αποφάσισε να μη στέλνει εκπροσώπους στον Σκάι γιατί λέει ότι εκείνο το κανάλι δεν τον συμπαθούσε ιδιαίτερα (χωριό που φαίνεται)... Όμως η αφορμή ήταν γελοία. Κάποιος δημοσιογράφος του καναλιού φαίνεται ότι διέθετε προσβάσεις στο κόμμα και ανήγγειλε την παραίτηση του κ. Τόσκα και των αρχηγών των σωμάτων ασφαλείας για το ολοκαύτωμα στο Μάτι.

Όλο οργή το Μαξίμου απαγόρεψε στους βουλευτές του να πάνε στο εχθρικό τους κανάλι. Μετά λίγες μέρες ο δημοσιογράφος επαληθεύτηκε. Το εμπάργκο όμως συνεχίστηκε γιατί λένε ότι συνεχίζει την ίδια τακτική (να επαληθεύεται!)

Βέβαια ο Σκάι είναι ιδιωτικό κανάλι και φυσικά εκπροσωπεί συμφέροντα. Αν σ’ αρέσει τον ακούς αλλιώς όπως ο φίλος μου ο Άκης τον βγάζει τελείως από το τηλεκοντρολ μήπως μπει κάποιος σε πειρασμό!

Στην περίπτωση της ΕΡΤ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κάποιος δημοσιογράφος για να φανεί αρεστός στον πολιτικό του προϊστάμενο είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης του θυμίζει τον Γκαμπριέλε Ντ’ Ανούτσιο θεωρητικό λέει του ιταλικού φασισμού! Τελείως άστοχη η κρίση όταν συγκρίνουμε πολιτικούς με ποιητές οι οποίοι κατά τον κ. Κούβελα (πού τον θυμηθήκαμε) είναι λαπάδες! (Ο Ντ’ Ανούτσιο μόνο λαπάς δεν ήταν). Βέβαια «εκ στόματος κόρακα κρα εξελεύσεται» και δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο από ένα κομματικό κανάλι που ντρέπεται να βάλει στον τίτλο του «Δημόσια τηλεόραση» γιατί ποτέ του δεν υπήρξε. Ήταν και είναι φέουδο των εκάστοτε κυβερνήσεων μέχρι σημείου να την κλείσει κάποιος γιατί έλεγε ότι ήταν σφηκοφωλιά του Συριζα. Από την άλλη πλευρά είναι ανήκουστο να κατηγορείται ένας πολιτικός και μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σαν φασίστας. Αν ήταν τόσο αμερόληπτος ο εν λόγω δημοσιογράφος ας έκανε μια νύξη για κάποιον που του θύμιζε τον Γκαίμπελς (κατηγορείτε κατηγορείτε όλο και κάτι θα μείνει).  

Εκείνο όμως που μας εξέπληξε ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Αν αυτό δεν είναι φυγομαχία τι άλλο είναι; Την ώρα που πιάστηκε η ΕΡΤ με τη γίδα στην πλάτη, αποχωρεί όταν της δίνεται η ευκαιρία να ξεσπαθώσει μέσα στο άντρο της διαφθοράς και της υποκρισίας. (Είναι γνωστά τα πεπραγμένα με τις εξωτερικές παραγωγές). 

Φαίνεται ότι εκεί στην Πειραιώς διαβάζουν τελευταία το σαβουάρ βιβρ που συμβουλεύει να μην πάνε σε μέρη που είναι ανεπιθύμητοι. Έφυγαν και νόμισαν ότι στον Σύριζα θα πλαντάξουν στο κλάμα από την ευαισθησία. Και με αυτά τα μυαλά θα πάν σε εκλογές. Καλά, δεν ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν και περιμένουν «πέσε πίτα να σε φάω»; 

Αντί να διαβάζουν σαβουάρ βιβρ ας διαβάσουν το έργο του Αριστοτέλη «Αθηναίων πολιτεία» για να δουν που βαδίζουν  Όσο για τον υπογράφοντα ας θυμηθεί την παροιμία που λέει «από πίτα που δεν τρως, τι σε νοιάζει κι αν καεί;» Στο κάτω κάτω ο καθένας έχει μυαλό για να κρίνει άσχετα με το ότι μερικοί δεν το χρησιμοποιούν και πολύ!

Κώστας Δαλακιουρίδης 

Scroll to Top