Τρίτη 26 Μάιος 2020 0:48      

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Οι τρελοί με τα σπίρτα

Η Υεμένη είναι η χώρα που περνά μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση καθώς μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία (σουνίτες) και την οργάνωση Χούτι που υποστηρίζεται από το Ιράν (σιίτες). Χιλιάδες τα παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα. Ο ΟΗΕ από τα 4 δις δολάρια που χρειαζόταν συγκέντρωσε μόλις 2.4 κι αυτά με χίλια παρακάλια. Όλοι δίνουν ευχαρίστως λεφτά για όπλα για να σκοτώνονται τα παιδάκια. Είναι πιο δραστικό μέτρο από την ανθρωπιστική βοήθεια. Άλλωστε από τη βοήθεια πόση θα φθάσει στην Υεμένη;

Αυτό τον μήνα έγιναν αεροπορικοί βομβαρδισμού σε περιοχή που ελέγχουν οι Χούτι και σκοτώθηκαν 100 άτομα. Τώρα οι Χούτι έπληξαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας και το πετρέλαιο ανεβαίνει τα γνώριμα σκαλοπάτια.

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά στην πολύπαθη χώρα και στον πιο πολύπαθο πλανήτη οι «μεγάλοι» αντί να επέμβουν κατευναστικά φυσούν τη φωτιά.

Έτσι ο κ. Τραμπ το έβαλε αμέτι μουχαμέτι να βομβαρδίσει το Ιράν που λέει ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση. Λες και δεν έχουν ένα σωρό δορυφόρους στο διάστημα που μας κατασκοπεύουν.

Το Ιράν πάλι λέει ότι σε μια ακτίνα 3000 χιλιομέτρων από το έδαφός του δεν θα μείνει ούτε κουνούπι. Για κουνούπια δεν μας πολυνοιάζει, καλό θα μας κάνουν, αλλά έχουμε την εντύπωση ότι εννοούν ό,τι είναι μεγαλύτερο από κουνούπι.

Τώρα με τους αγιατολάδες δεν μπορείς να συζητήσεις σοβαρά αφού αυτοί εντολές παίρνουν από τον Μεγαλοδύναμο και δεν αποκλείεται αυτός να μετάνιωσε την ώρα και τη στιγμή που μας έκανε.

Αυτοί που θα την πληρώσουν θα είναι ως συνήθως οι καταναλωτές που οι χώρες τους δεν είναι πετρελαιοπαραγωγικές και δεν έχουμε και τον Αλέξη να φέρει φτηνό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα. Έτσι αντίο μειώσεις σε φόρους και όλα που ανήγγειλε ο Κυριάκος που προχώρησε σε υποσχέσεις χωρίς να συμβουλευθεί τον Καζαμία.

Βέβαια τα ημερομήνια προβλέπουν ήπιο χειμώνα φέτος αλλά ποιος κρατάει τον λόγο του την σήμερον ημέρα. Έτσι φασκιωμένοι θα βγαίνουμε φασκιωμένοι θα μπαίνουμε, φασκιωμένοι θα κοιμόμαστε και όλα όσα κάνουν οι άνθρωποι στο σπίτι θα τα κάνουμε φασκιωμένοι. Είναι προφανές ότι θα πέσουν οι γεννήσεις.

Ας γυρίσουμε όμως στους πυρομανείς με τα σπίρτα. Σας φαίνονται σοβαροί άνθρωποι; Έχουν επίγνωση του τι σημαίνουν όσα λένε; Βέβαια Τραμπ και μουλάδες έχουν το ακαταλόγιστο της μεγαλομανίας. Όμως ο Πούτιν; Προς το παρόν τρίβει τα χέρια αφού όταν ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου, οι ολιγάρχες στη Ρωσία τα οικονομούν χοντρά. Ο λαός και με τον κομουνισμό και τον καπιταλισμό κοιτάζει σαν λιγούρης. Όσο για τους κινέζους και τους ευρωπαίους κοιτάνε αμήχανα. Για μας, η  ανάκαμψη, όνειρο ήταν και πάει. Ας ελπίσουμε ότι υπάρχουν νουνεχείς δίπλα στους παλαβούς που εκλέγουν οι λαοί.

Κώστας Δαλακιουρίδης

Scroll to Top