Τετάρτη 8 Ιουλ 2020 16:22      

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Όλα καλά κι όλα ωραία

Επειδή τελευταία έχουμε την εντύπωση ότι γεννηθήκαμε για να πληρώνουμε λογαριασμούς, ψάχνουμε κάτι που να μας κάνει τη διάθεση ή να μας εκτονώσει. Έτσι αποφασίσαμε να παρακολουθήσουμε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον κ. Χατζηνικολάου.

Επί πλέον μας έτρωγε η περιέργεια αν θα του θύμιζε κάποια παλιότερη προεκλογική συνέντευξη όπου ο Αλέξης μας επέμενε με ύφος που δεν σήκωνε αντιρρήσεις,ότι η κ. Μέρκελ θα συμφωνούσε με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης!

Φυσικά δεν του το θύμισε και τον άφησε να μας περιγράφει σε τι ωραία χώρα ζούμε!

Αν δεν είχαμε στοίβα τους λογαριασμούς μπροστά μας κι αν δεν είχε προηγηθεί ένα τηλεφώνημα για ραντεβού στο νοσοκομείο ίσως και να τον πιστεύαμε. Γιατί το νοσοκομείο με λίγα λόγια μας παρέπεμψε στον Άγιο Πέτρο!

Μετά θυμηθήκαμε ότι είχαμε υποσχεθεί στον εαυτό μας να μην τον πιστεύουμε ότι κι αν έλεγε. Ακόμα κι αν μας έλεγε ότι το Πάσχα πέφτει Κυριακή. «Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά», λέει μια παροιμία.

Βέβαια είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση ζει σε άλλο σύμπαν όπου όλα πηγαίνουν κατ’ ευχή και όπου στα ποτάμια ρέει γάλα και μέλι. Το κακό όμως είναι ότι εμείς ζούμε στο πραγματικό.

 Σ’ εκείνο το σύμπαν, το κυβερνητικό, δεν γίνονται λάθη, η μεσαία τάξη λείπει συνέχεια σε διακοπές, και οι φτωχοί ευημερούν χάρη στα παχυλά επιδόματα. Οι επενδυτές σκοτώνονται ποιος θα πρωτοπάρει σειρά και η κ. Μέρκελ παρακαλεί να τη δανείσουμε. Ωραία θα ήταν να ζούσαμε εκεί, όμως πρόκειται για το βασίλειο της σκέψης τουτέστιν του νοητού κόσμου όπου «ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια».

Παρόλα αυτά να μην παραξενευθεί η αντιπολίτευση αν με μερικές τέτοιες συνεντεύξεις μια μερικά καθρεφτάκια προς τους ιθαγενείς αρχίζει να μειώνει τη διαφορά· γιατί ο  Αλέξης καταφέρνει να είναι ο κατήγορος αντί να είναι ο κατηγορούμενος. Ό ίδιος ποτέ δεν φταίει και είναι η άλλοι οι ραδιούργοι που βυσσοδομούν εναντίον του και φυσικά και εναντίον της χώρας, και οφείλουν να απολογηθούν γι’ αυτό! Δεν είναι λοιπόν «πέσε πίτα να σε φάω» οι εκλογές ιδίως αν αυτός που τρώει την πίτα τώρα, είναι ο Αλέξης.

Επί πλέον έχει και την έξωθεν καλή μαρτυρία αφού όταν μιλούν γι’ αυτόν Σκοπιανοί και δανειστές, μέλι στάζει στο στόμα τους. Καλά μας έχει μείνει τίποτε άλλο να τους δώσουμε; Όχι; Τι συζητούσαν δυόμιση ώρες με τον Ερντογάν; Αν η Ιστανμπούλ πρέπει να λέγεται Ισλαμπούλ; Ή πώς o Ταγίπ θα κάνει κωλοτούμπα με τους S400; Εκτός κι αν οι Αμερικανοί μας χρησιμοποιούν για να μας ξαναπουλήσουν.

Κώστας Δαλακιουρίδης

Scroll to Top