Κυριακή 29 Νοε 2020 18:43      

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Όπου γάμος και χαρά...

...η Βασίλω πρώτη, λέει μια παροιμία. Μόλις δει ο χόμο νεοέλληνους νταβαντούρι, ορμάει κι όποιον πάρει ο Χάρος. Είτε πρόκειται για παραλίες, είτε για σουπερ μάρκετ, θα δει που είναι συνωστισμός για να τρουπώσει (που έλεγε κι ο Βουτσάς). Δεν πάνε να φωνάζουν οι γιατροί αυτοί τον χαβά τους.

Διότι ως γνωστόν ο ιός πιάνει τους άλλους κι όχι εμάς. Και μετά μικρά παιδιά είμαστε να μας συμβουλεύουν οι γιατροί; Ενόσω ο ιός είναι μακριά γιατί να νησυχούμε; Όταν μας πλησιάσει βλέποντας και κάνοντας!

Το ότι υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που έχουν τον ιό χωρίς τα συμπτώματα, δεν τους απασχολεί. Μόλις πλησιάσει στη γειτονιά τους αρχίζουν και ανησυχούν.

-Τα έμαθες; Ο Θανάσης θετικός!

- Ωχ μη μου τα λες. Την προηγούμενη βδομάδα τα κουτσοπίναμε.

- Μην κάθεσαι ! Πάνε να κάνεις τεστ.

- Και που να κάνω; Μέχρι και στα τεστ γίνονται ουρές.

- Τί κάνει αυτό το κράτος, Κοιμάται;

Βέβαια κάποιοι άλλοι κοιμούνταν αλλά τι να τους πεις; Το κράτος οφείλει να σκέφτεται το τι θα κάνει ο κάθε απίθανος για να το απαγορεύσει κι εκείνος θα το παραβιάσει για να κάνει ...αντίσταση!

Βέβαια υπάρχουν και οι θετικοί με ελαφρά συμπτώματα και όμως πού τους χάνεις, πού τους βρίσκεις στις πλατείες και στα.. φαρμακεία όπου λεν τον πόνο τους και ρωτούν για κανένα φάρμακο ή έστω ματζούνι. Μερικοί κακοήθεις το κάνουν σκόπιμα. Είναι σαν να λένε «δικιά μου μάνα πέθανε, καμιά μην απομείνει»!

Βέβαια δεν είμαστε μόνο εμείς. Όλοι οι μεσογειακοί λαοί λίγο πολύ το παίζουν αντιστασιακοί. Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί, Γάλλοι κάνουν του κεφαλιού τους. Άλλοι θυμήθηκαν να κάνουν διαδηλώσεις, άλλοι συγκεντρώσεις και στο τέλος ρωτούν «μα τι κάνει αυτό το κράτος;» Γιατί κάποιος πρέπει να φταίει. Μόνο που δεν μας περνά από το μυαλό ότι φταίμε εμείς.

Κώστας Δαλακιουρίδης

Scroll to Top