Δευτέρα 6 Απρ 2020 21:07      

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Πολιτικοποιημένος ιός.

Φαίνεται ότι αυτός ο κορονοϊός είναι πολιτικοποιημένος και συμπαθεί ιδιαίτερα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεν είναι περίεργο. Όταν ο τύπος είναι ο φιμωμένος και γράφει κατά παραγγελία συνήθως αποσιωπά τα δυσάρεστα. Θυμόμαστε με τη Χούντα τον πρώτο καιρό είχαν σταματήσει να παρουσιάζονται στις ειδήσεις οι κλοπές, οι φόνοι ακόμα και τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα. Μετά κατάλαβαν πόσο γελοίοι γίνονταν και έβαζαν και τέτοιες ειδήσεις εκτός βέβαια αν αφορούσαν στρατιωτικούς.

Έτσι σε περίπτωση επιδημίας ο ιός έπρεπε να περάσει από λογοκρισία και αν έδινε απαντήσεις σαν αυτές των προστατευομένων μαρτύρων θα είχε όλο τον καιρό να εξαπλωθεί. Η Κίνα καθυστέρησε την αποκάλυψη της επιδημίας και μάλιστα ο γιατρός που ενημέρωσε για τον κίνδυνο, κλήθηκε σε απολογία, χαρακτηρίστηκε «εχθρός του λαού», χώρια που τον τιμώρησε ο ίδιος ο ιός. 

Τα ίδια φαίνεται να έγιναν και στο Ιράν κι εδώ τα πράγματα είναι πιο ευαίσθητα γιατί οι έχοντες την πραγματικοί εξουσία είναι και αντιπρόσωποι του Αλλάχ και άντε να δούμε τι θα πουν στους πιστούς. 

Πάντως η καλύτερη άμυνα είναι η πληροφόρηση που όταν είναι αντικειμενική δεν είναι καθόλου επίφοβη. Δεν πρέπει να φοβόμαστε αλλά απλά να προσέχουμε. Η μάσκα είναι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αν δεν δουλεύουμε σε νοσοκομείο. Και κοίτα αδελφέ μου τι βρήκαν να βάλουν στη μαύρη αγορά. Αυτή η αρπακτικότητα δεν έχει όρια.

Το θέμα είναι ότι αν δεν βρεθεί γρήγορα κάποιο εμβόλιο ή φάρμακο που να βοηθά τον ασθενή να περάσει γρήγορα τον κύκλο της ασθένειας κινδυνεύει ο...καπιταλισμός. Πραγματικά αυτός βασίζεται στις αγορές και την παραγωγή άχρηστων μάλλον προϊόντων σε μεγάλη κλίμακα και χαμηλές τιμές. Όμως ποιος θα αγοράσει ένα νέο έξυπνο (για τον πωλητή) τηλέφωνο με τον λαιμό του να πονάει; Ή τι θα κάνει το νέο μοντέλο αυτοκινήτου που παρήγγειλε αν είναι κλεισμένος σπίτι του;. 

Να μην αναφέρουμε τον συνωστισμό σε χώρους εργασίας ή πώλησης όπου ο ένας θα κοιτά καχύποπτα τον άλλο για να δει κάποιο σύμπτωμα. Βέβαια αν ο ένας απέχει από τον άλλο κάπου δύο μέτρα δεν κινδυνεύει εκτός αν αγγίξουν το  ίδιο πράγμα και μετά βάλει ο άνοσος το δάχτυλο στο στόμα. Άντε τώρα να εφαρμόσεις το «από μακριά κι αγαπημένοι» στο μετρό ή τα λεωφορεία

Πιστεύουμε ότι σε λίγους μήνες τα πράγματα θα καταλαγιάσουν στις πραγματικές τους διαστάσεις και θα μείνουν όσοι παίζουν χρηματιστήριο με τη χασούρα. Παρεκτός κι αν μια κρίση που έξω κρατά μήνες εμείς την  έχουμε για χρόνια. «Μαθημένα τα βουνά από χιόνια».

Κώστας Δαλακιουρίδης 

Scroll to Top