Τετάρτη 15 Ιουλ 2020 14:41      

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Ποτά take away

Τι θα γίνει με τους ανεύθυνους; Μέχρι πότε η πολιτεία θα τους προστατεύει από τον εαυτό τους;

 Όταν τα παιδιά είναι νήπια παίρνουμε όλα τα μέτρα να τα προστατεύσουμε. Έτσι προσέχουμε με τι παίζουν, τι θα βάλουν στο στόμα τους κι όταν αρχίζουν να περπατούν καλύπτουμε όλες τις γωνίες γιατί εκεί πάνε και κουτουλάνε.

  Όταν είναι έφηβοι ο νόμος απαγορεύει την πώληση αλκοολούχων ποτών. Συνεπώς οι νεαροί που έκαναν υπαίθρια πάρτι σε μπαράκια που ξεκουφαίνουν το κόσμο πρέπει να ήταν «ενήλικες». Βάζουμε τη λέξη σε παρένθεση γιατί είναι αρκετοί που δεν ενηλικιώνονται ούτε στα εβδομήντα.

Υποτίθεται ότι ένας ενήλικας ξέρει να προστατεύσει τον εαυτό τους (για τους άλλους δεν τίθεται θέμα) και δεν έχει ανάγκη να έχει τον κ. Τσιόδρα ή τον κ. Χαρδαλιά δίπλα του.

Όσον αφορά τα ποτά «take away» έχουν την έννοια ότι τα παίρνουν οι αγοραστές και φεύγουν μακριά κι όχι να κάθονται δίπλα για να παραγγέλνουν συνέχεια προς μεγάλη χαρά του ιδιοκτήτη. Φυσικά αν αυτός ο κύριος ήταν νομιμόφρονας θα έπαιρνε ο ίδιος την αστυνομία όταν άρχισε να γίνεται μπούγιο. (τι είναι αυτή η λέξη βάρβαρε γιατί δεν γράφεις συνωστισμός και γιατί γράφεις «take away» και δεν γράφεις «πάρτο και φύγε»; Μας έφαγε η  ξενομανία).

Με αυτή τη λογική και αυτοί που παίρνουν ψητά για το σπίτι, θα μπορούσαν να κάθονται οκλαδόν όπως τότε που δεν είχαμε ψηλά τραπέζια και τρώγαμε στον σοφρά (αυτή πάλι είναι τούρκικη λέξη ή μάλλον αραβική αφού οι Τούρκοι δεν είχαν τραπέζια, έστω και με κοντά πόδια)  και να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια νόμους και διατάξεις.

Δεν μιλάμε για αθέμιτο συναγωνισμό, με τους νόμιμους που περιμένουν τα μέτρα για να τα ακολουθήσουν και να δουλέψουν με χίλιους δυο περιορισμούς για να προστατεύσουν τους άλλους και να προστατευτούν οι ίδιοι.

  Όσο για τους νεαρούς που ξεσάλωσαν έτσι έμαθαν έτσι κάνουν. Σε ένα κράτος ατιμωρησίας το συμφέρον είναι να μην είσαι νόμιμος γιατί μόνο οι κουτοί έχουν τέτοιες ευαισθησίες Τώρα το ότι αυτοί ανεύθυνοι ψηφίζουν, οδηγούν αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα ας το σκεφτούν αυτοί που νομοθετούν και ιδίως όσοι παρεμβαίνουν για να μη τιμωρηθεί ο ψηφοφόρος τους. Γιατί μόνο το τελευταίο κρίνει την νομιμότητα. Και όπως έλεγε ο Νίκος Ρίζος στον Νίκο Φέρμα που ήθελε να σκοτώσει τον Θύμιο, «περίμενε και μόλις με ψηφίσει του την μπουμπουνάς και τον ξαπλώνεις».

   Κώστας Δαλακιουρίδης

Scroll to Top