Σάββατο 7 Δεκ 2019 8:48      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Τα κεφάλια μέσα

Τελείωσε κι αυτή η διαδικασία των εκλογών. Αυτό που μας ξάφνιασε ήταν το ποσοστό του Σύριζα. Περιμέναμε μεγαλύτερη έκταση ήττας για τα ανομήματά του. Ο περιορισμός της ήττας ήταν αποκλειστικά έργο του κ. Τσίπρα.

Πάλεψε με δόντια και με νύχια (όχι πάντα έντιμα) και ουσιαστικά μόνος του. Παίζει στα δάχτυλά του τις συγκινησιακές προκαταλήψεις του αριστερού ακροατηρίου. Όμως όταν είπε για τον αντίπαλό του «ο γιος του αποστάτη» πραγματικά μας έκανε να ντραπούμε για λογαριασμό του και να συμπαθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη. Δεν έχει όρια αυτός ο άνθρωπος;

Αποδείχθηκε λοιπόν για μια ακόμα φορά ότι Σύριζα = Τσίπρας και δεν πρόκειται να ησυχάσουμε από αυτόν. Μερικοί βαυκαλίζονται (ελπίζουν σαν σε όνειρο) ότι θα κάνει σωστή αντιπολίτευση αλλά το χούι ξεχούι δεν γίνεται. Ευτυχώς προς το παρόν έχει να αναμορφώσει το κόμμα του κι εκεί θα έχουμε μαλλιοτραβήγματα (μεταξύ των υπόλοιπων γιατί αυτόν δεν τον αγγίζει κανείς) για να δούμε τελικά τι θα αποφασίσουν να είναι, γιατί προς το παρόν δεν καταλάβαμε.

Τώρα από τη νέα κυβέρνηση δε περιμένουμε πολλά πράγματα τουλάχιστον στην οικονομία. Μας έχουν βάλει οι δανειστές σε ράγες και ούτε τους νοιάζει ποιος κυβερνά την άμοιρη τούτη χώρα.

Μας φτάνει να έχουμε μερικούς σοβαρούς ανθρώπους γιατί έπρεπε να ψάχνουμε με τι κιάλι να βρούμε κανένα σοβαρό στους προηγούμενους. Όχι γιατί δεν υπήρχαν αλλά δεν μπορούσαν να εκδηλωθούν όταν κυβερνούσε ο πολακισμός.

Το θέμα είναι να καταλάβουμε κι εμείς και οι παράνομοι καθώς και οι μετανάστες ότι ο νόμος θα επιβάλλεται για να ξέρουν όλοι τα πλαίσια που θα κινηθούν. Το άσυλο δεν ξέρουμε ανπραγματικά θέλουν πολλοί  καθηγητές  καθώς και φοιτητές για να καταργηθεί γιατί έδινε ένα αέρα ελευθερίας και ατιμωρησίας. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα.

Γενικά δεν θα είναι εύκολα γιατί ο κόσμος συνήθισε στην ανομία και οποιαδήποτε επιστροφή σ’ αυτό που λένε στην Ευρώπη κανονικότητα εδώ θα θεωρηθεί σαν στέρηση της ελευθερίας. Αυτό που λένε οι σοφοί ότι η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει να γίνεται ενοχλητική στους άλλους δεν συνηθίζεται στα μέρη μας καθότι η ευγένεια τρέχει από τα μπατζάκια μας. Ευτυχώς στον τομέα αυτό τα πράγματα βελτιώθηκαν γιατί βλέπουμε αρκετούς οδηγούς να σταματούν για να περάσουν παιδιά, μαμάδες με καροτσάκια και ηλικιωμένοι.

Ότι και να έγινε, η παράσταση τελείωσε, τα κεφάλια μέσα, κι ελπίζουμε οι νέοι βουλευτές να μας εκπροσωπήσουν επάξια.

Κώστας Δαλακιουρίδης.

Scroll to Top