Πέμπτη 22 Αυγ 2019 8:02      

Γιατί πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές Ε΄. ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ Ή ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΟΒΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ

Όπως ακριβώς αναμενόταν η κυβέρνηση πήρε τον «μαγικό» αριθμό 151 ψήφων στην πρόταση εμπιστοσύνης που κατέθεσε. Εξασφάλισε μ΄άλλα λόγια την συνέχιση του βίου της. Όπως το επιθυμεί διακαώς. Τα «όχι» στην πρόταση ήταν 148.

Απουσίαζε ο βουλευτής Ν.Δ Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης. Αποτέλεσμα  αντιμετωπίστηκε γενικά με αδιαφορία. Αφενός μεν διότι θεωρούνταν δεδομένο κι αφετέρου δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Θα συνεχίσουμε να ζούμε, για μερικούς μήνες ακόμα στην ίδια, και λίγο χειρότερη τραγική κατάσταση που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας οδήγησαν. Όχι πλέον ως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άλλα ΣΥΡΙΖΑ+5 πρώην και νυν ΑΝΕΛ+Σ. Δανέλλης του Ποταμιού. Δηλαδή «Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του  αλλιώς».

Θα μας λείψει ο Π. Καμμένος, με τη στρατιωτική περιβολή και τα «ωραία» του, όπως εκείνο το περίφημο κι απαράδεκτο: «εσείς με τα τέσσερα! με τα τέσσερα». Γιατί  επανεκλογή του, οποτεδήποτε γίνουν  εκλογές, παρουσιάζεται εξόχως προβληματική. Δεν ξέρω για τον ίδιο, αλλά για τη Βουλή και το λαό μάλλον χαρά θα προκαλέσει η απουσία του παρά λύπη.

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει ούτε μυαλά ούτε συμπεριφορές.  Κομμουνιστές (του Κ.Κ. εσωτερικού) ήταν, κομμουνιστές παραμένουν. Πιστοί δηλ. ενός είδους θρησκείας χωρίς θεό, αλλά με προφήτες (Μαρξ, Λενιν, Στάλιν κ.α.) και «άγιους» (τους «ήρωες» της Σοβιετικής Ένωσης ή άλλων χωρών του π. «υπαρκτού σοσιαλισμού»). Ούτε κι ο κ. Τσίπρας θα  αλλάξει. «Απλοχέρης» στα ψέματα και τις κυβιστήσεις και καλός λαϊκιστής θα συνεχίσει να  είναι, χωρίς τον έτερο λαϊκιστή και συνομωσιολόγο Καμμένο βέβαια, αλλά μικρό, γι΄ αυτόν, το κακό. Θα το αναπληρώσει εύκολα…

Κι ύστερα γιατί να αλλάξει; Μ΄αυτά και μ΄αυτά κατάφερε, από το 3% και κάτι να εκτιναχθεί στο 36% με τη βοήθεια του εκλογικού νόμου να πάρει 145 βουλευτές(!) και με τα «δεκανίκια» του ακροδεξιού Καμένου, «ριζοσπάστης αριστερός» αυτός, να γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Γιατί να εγκαταλείψει τα ψέματα. Εξάλλου  δεν θεωρεί τα ψέματα που λέει… ψέματα αλλά αυταπάτες. Όπως ο ίδιος απάντησε στη Βουλή. Συγκεκριμένα όταν  πρόπερσι ο αρχηγός τη αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης τον κατηγόρησε ότι με το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», έλεγε ψέματα ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Όχι κύριε Μητσοτάκη δεν είμαι  ψεύτης. Απλώς είχα αυταπάτες»!!! Προφανώς πιστεύοντας  ότι οι αυταπάτες είναι «αθώες» σε σχέση με τα ψέματα!

Δεν ήξερε προφανώς τι σημαίνει η λέξη αυταπάτες, δεν κοίταξε κάποιο λεξικό τουλάχιστον. Αν το έκανε θα διάβαζε (στο λεξικό π.χ της Ακαδημίας Αθηνών) ότι αυταπάτη σημαίνει  «πλάνη, παρανόηση, άρνηση της πραγματικότητας ως αποτέλεσμα συναισθηματικής ανάγκης ή επιθυμίας», Αλλά και το ψέμα δεν είναι άρνηση της πραγματικότητας; Η αυταπάτη βέβαια με απλά λόγια αναφέρεται στον  εαυτό του αυταπατώμενου  ενώ το ψέμα στους άλλους. Σε κάθε περίπτωση πάντως ισχύει κι εδώ αυτό που είπε κάποτε ο… προφήτης Μαρξ: «Το αποτέλεσμα είναι εκείνο που μετράει».

Είτε ο κ. Τσίπρας, πριν εξαπατήσει το λαό εξαπατούσε τον εαυτό του είτε δεν εξαπάτησε τον εαυτό του, αλλά εξαπατούσε το λαό. Έτσι ή αλλιώς, το αποτέλεσμα ήταν να λέει ψέματα (άρνηση της πραγματικότητας) στο λαό.

Αλλά μπορεί κανείς να εμπιστεύεται έναν πολιτικό αρχηγό που έχει αυταπάτες για τόσο σοβαρά πράγματα; Μήπως και το γεγονός ότι θεωρεί  τη Συμφωνία των Πρεσπών – που θα φέρει στη Βουλή προς ψήφιση εντός των ημερών και που ονομάζει τους Σλαβοαλβανορομά … Μακεδόνες, μακεδονικής εθνότητας και  γλώσσας (!!!)- ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του… Ελληνικού Έθνους είναι κι αυτό μια από τις αυταπάτες του; Σκέφθηκε άραγε αυτό το ενδεχόμενο;

 Συνεχίζεται 

Scroll to Top