Πέμπτη 22 Αυγ 2019 8:43      

Γιατί πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές; Β΄. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΙΣΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΥΣΗΣ

Προχθές Κυριακή το ζεύγος Τσίπρα – Καμμένου,  μετά τέσσερα χρόνια συμβίωσης – ομαλής σε γενικές γραμμές – πήρε τελικά το αναμενόμενο από καιρό «διαζύγιο». Συναινετικό δίχως άλλο. Με σαφείς  ενδείξεις «στημένου», δεδομένου  ότι κόπηκε και ράφτηκε στα μέρα αμφότερων των μελών.

Ο «μικρός» και άκρα δεξιός λαϊκιστής Π. Καμμένος, διαγράφοντας μόνο δυο βουλευτές του (Β. Κόκκαλη, υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης  και Ελ. Κουντουρά,  υπουργό Τουρισμού)  μένει με πέντε  άρα οι ΑΝΕΛ παραμένουν κόμμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται (κρατική χρηματοδότηση, χρόνος ομιλίας στη Βουλή κ.λ.π.).

Δεν διαγράφει τα  μέλη του κόμματος που θα ψηφίσουν μεν την συμφωνία των Σκοπίων δεν είναι όμως βουλευτές,  είναι εξωκοινοβουλευτικά  μέλη της κυβέρνησης. Προφανώς   γνώμονας  το ατομικό συμφέρον των «διαζευγμένων». 

Ο «μεγαλύτερος» των εταίρων, ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνει 150 βουλευτές υπέρ της ΣτΠ (145 ΣΥΡΙΖΑ+5 ΑΝΕΛ) και παρουσιάζει ως 151ο  τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο  Δανέλη που τάχθηκε προ καιρού υπέρ της συμφωνίας. Δια τη μεθόδου «ξήλωνε- ράβε» θεωρείται βέβαιο ότι θα πάρει και τους 151 (τουλάχιστον) για να πάρει αυτές τις μέρες και την ψήφο εμπιστοσύνης. «Διαζύγιο» λοιπόν με ωφελημένα και τα δυο μέρη. Λογικά θυμίζει καλοστημένη συμπαιγνία.

Και μετά ο μεν Καμμένος εκτός κυβέρνησης πλην αρχηγός κόμματος να ψαρεύει σε θολά νερά μπας και καταφέρει να πάρει  το απαραίτητο 3% των έγκυρων ψηφοδελτίων στις επικείμενες εκλογές. Ο Αλ. Τσίπρας  έχοντας την οριακή έστω δεδηλωμένη θα κυβερνάει με τους 145 δικούς του βουλευτές. Έστω και ως κυβέρνηση μειοψηφίας. Συνεπώς θεωρητικά δεν τον εμποδίζει τίποτα να αποφύγει τις εκλογές και το Μάρτιο – όπως πολλοί αναλυτές προβλέπουν, ορίζοντας μάλιστα  και συγκεκριμένη μέρα, την 17-3-2019 ή και τον Μάιο μαζί με τις Ευρωεκλογές – και να τις τραβήξει ως το τέλος της τετραετίας (Οκτώβριο του ΄19). 

Είναι γνωστό εξάλλου πως, κατά τον Βλ. Λένιν και κατά τον Άρη Βελουχιώτη (που «στολίζει» αρκετά γραφεία  υπουργών, «τα όπλα και την εξουσία αν τα πάρεις δεν τα παραδίδεις πότε».

Άλλωστε κι ο μεγάλος  Πολωνός στοχαστής Λ. Καλακόφσκι επεσήμανε ότι «Μια κυβέρνηση που δεν θεωρεί τίποτα  πιο σημαντικό από το να διατηρήσει την εξουσία, είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του «υπαρκτού σοσιαλισμού». Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο κ.Τσίπρας δήλωσε από το βήμα της Βουλής: « Θα εξαντλήσω πλήρως την τετραετία. Ακόμη και τις 20 επιπλέον μέρες που δικαιούμαι». Ωστόσο υπάρχει και η Βάρκιζα με τη συμφωνία παράδοσης – μερικής έστω- των όπλων από τους Κομμουνιστές . Με την οποία  ο Άρης  διαφώνησε για να τον αποκεφαλίσουν στη συνέχεια οι σύντροφοι του κομμουνιστές, που βέβαια αργότερα μετάνιωσαν.

Μ΄αυτό ίσως το σκεπτικό σοβαρές και αξιόπιστες ξένες εφημερίδες – προχθεσινές και χθεσινές- θεωρούν δεδομένες τις πρόωρες εκλογές. Το  πρακτορείο Bloomberg, για παράδειγμα  γράφει: «Μια καλή είδηση για τους επενδυτές θα μπορούσαν να είναι οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, εκτιμούν ξένοι επενδυτές…». Γι΄αυτούς προφανώς το να σχηματιστεί μια άλλη κυβέρνηση, χωρίς τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,  είναι ενθαρρυντική προϋπόθεση για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Και σ΄αυτό ακριβώς πάσχει η χώρα  μας συνεπώς πρέπει και για αυτό το λόγο  να γίνουν  πρόωρες εκλογές. Το καλύτερο στις 17 Μαρτίου ή και νωρίτερα.

Συνεχίζεται...

Scroll to Top