Τρίτη 18 Δεκ 2018 12:54      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου»

Μια φορά είχε πέσει ένας γάιδαρος σ’ ένα πηγάδι και μαζεύτηκαν οι χωριανοί με σχοινιά να τον βγάλουν. Κι εκεί που ήταν κοντά στην έξοδο λέει κάποιος έξυπνος «σιγά μη στάξει η ουρά του γαιδάρου». Δηλαδή το ότι το είχε βρωμίσει το πηγάδι από ολόκληρο γάιδαρο δεν τον ένοιαζε!

Πριν μερικά χρόνια τιμωρήθηκε ένας προπονητής γιατί απεκάλεσε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο χαμαιτυπείο (κάπως αλλιώς το είπε). Δηλαδή τους πείραξε το όνομα την ώρα που όλοι ξέρουν ότι αλωνίζουν οι παράγκες, οι πουλημένες διαιτησίες, τα σικέ παιγνίδια και οι «στρατοί» των προέδρων. Τόση ανομία δεν υπάρχει σε κανένα τομέα της δημόσιας ζωής.

Τώρα για πολλοστή φορά μια κυβέρνηση αναγγέλλει κάθαρση και παιγνίδια με κανόνες. «Ήμουν νιος και γέρασα» ακούγοντας τα ίδια λόγια. Μάλιστα αυτή τη φορά ο κ. πρωθυπουργός βάζει και το πολιτικό κόστος στη μέση, για να δείξει πόσο αποφασισμένος είναι. Και μόνο αυτή η αναφορά δείχνει ότι θα έχουμε μία από τα ίδια.

Προσωπικά δεν θεωρούμε τόσο βαρύ παράπτωμα το πιστόλι του κ. προέδρου. Εδώ έχουν όλοι οι μαφιόζοι και δεν θα έχει ολόκληρος Ιβάν; Άλλωστε του δόθηκε η άδεια για να προστατεύσει με αυτό τη ζωή του και πάνω από αυτό την τιμή του. Η ακύρωση του γκολ ήταν ένα ράπισμα του αθηναϊκού κατεστημένου στον δικέφαλο του Βορρά. Κινδύνευαν τα ιερά και τα όσια της μαυρόασπρης φυλής. Και πού; Μέσα στην Τούμπα.

Νομίζουμε ότι όλο το πρόβλημα ξεκίνησε από την επείγουσα απόφαση να αθωωθεί ο Πάοκ. Θεωρήθηκε δεδομένο πια ότι ο Ιβάν κινεί τα νήματα, το πίστεψε και ο ίδιος και να τελευταίο λεπτό ο διαιτητής διαφώνησε με αυτή την άποψη.

Το ότι  τον διαιτητή τον έβαλαν οι Αμερικανοί δεν χωράει καμιά αμφιβολία. Ήδη ο Αμερικανός πρέσβης διεμήνυσε στους κυβερνώντες ότι πολλές χάρες κάνουν σε άνθρωπο του Πούτιν. Το ότι αυτός ο άνθρωπος προσπαθεί να μας βγάλει από την κηδεμονία των Αμερικανών και να μας βάλει σ’ αυτή των Ρώσων κανείς δεν το αναγνωρίζει. Αχαριστία, αχαριστία!

Το φταίξιμο σε τελευταία ανάλυση ήταν του Ιβαν που δεν κράτησε την ψυχραιμία του. Εδώ αγοράζει ότι του γυαλίζει στη Μακεδονία και τη Θράκη, και δεν μπορούσε να αγοράσει ένα γκολ; Στην ανάγκη ας αγόραζε κι ολόκληρη την ΑΕΚ!

Με άλλα λόγια έχει ανακηρυχθεί τοπάρχης στη Βόρεια Ελλάδα και ήρθαν οι Αθηναίοι να του αμφισβητήσουν την εξουσία. Ήταν να μην του ανάψουν τα λαμπάκια. Για μια υπόληψη ζούμε!

Ας αφήσουμε όμως τον Ιβάν κι ας πάμε στον πρωθυπουργό. Τι γκαντεμιά είναι αυτή και μετά έλεγαν για το Μητσοτάκη. Πάει κάτι να κάνει με τις τηλεοπτικές άδειες και του βγαίνει ένας τύπος που αντί για λεφτά είχε βοσκοτόπια και μάλιστα διεκδικούμενα! Πάει να κάνει κατάσταση στο ποδόσφαιρο του βγαίνει ο άλλος με πιστόλι. Κάνει συγκυβέρνηση με τον Πάνο τον τουρκοφάγο κι εκείνος σηκώνει δικό του μπαϊράκι. Τώρα κάνει γλυκά μάτια στον Ποτάμη που θεώρησε πατριωτικό του καθήκον να δώσει χείρα βοηθείας σε ένα αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο και η Φώφη κρέμασε κάτι μούτρα να, και με το δίκαιό της. Κι ενώ ο Ερντογάν ακονίζει τα δόντια του οι δικοί μας τρώγοντα σαν τα κοκόρια.

Και μετά σου λένε σε τι έμοιασε το ποδόσφαιρο. Μα στο πολιτικό σύστημα και επ’ αυτού δεν χωράει συζήτηση.

 

Κώστας Δαλακιουρίδης

Scroll to Top