Πέμπτη 21 Ιουν 2018 14:55      

«Ψηλά τις καρδιές»

Φαίνεται ότι αυτοί που κυβερνούν δεν δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στην ψυχολογία. Ακόμα κι αυτοί που έχουν κάποια οικονομική άνεση (Δηλαδή έχουν να φάνε) σκεπάζονται από μια καταχνιά, μια δυσθυμία, μια μαυρίλα που τους πλακώνει την ψυχή.
  Δεν είναι εύκολο να αντιστραφεί η κατάσταση και τα ψέματα, οι παλινδρομήσεις, οι συνεχείς διαψεύσεις των ελπίδων, κάνουν τα πράγματα χειρότερα.
  Παρεκτός κι αν θέλουν να μας κάνουν τελείως αναίσθητους, να μην αντιδρούμε σε τίποτε, μια στρατιά ζόμπι στη υπηρεσία των επάνω. Όμως οι απεργίες και γενικά οι αντιδράσεις δείχνουν ότι δεν έχουν χαθεί τα πάντα.
  Ο Οδυσσέας μια ζωή, πάλευε με τα κύματα, αλλά ποτέ δεν παραιτούνταν, δεν το έβαζε κάτω. Έβαλε να τον δέσουν στο κατάρτι για να ακούει τις σειρήνες αλλά χωρίς να τον βγάλουν από τον σκοπό του. Γλίτωσε από την Σκύλλα των δανειστών και την Χάρυβδη του ΔΝΤ. Παρασύρθηκε για λίγο από την Κίρκη και την Καλυψώ (γνωρίζετε ποιους πολιτικούς εννοούμε) αλλά τους ξέφυγε. 
  Τι κι αν ο Ποσειδώνας – Σόιμπλε τον πολεμούσε αδιάκοπα κι έβαζε τη θάλασσα μπροστά του να σηκώνει κύματα βουνά. Αυτός αταλάντευτος στο σκοπό του. Να γυρίσει στην πατρίδα, την οικογένειά του, στην προηγούμενη ζωή.
  Έπρεπε να του μοιάσουμε, να πάρουμε κάτι από το κουράγιο του, να αντισταθούμε, να πολεμήσουμε.
  Από σήμερα όλοι σε κάθε πορεία διαμαρτυρίας σε κάθε εκδήλωση αντίστασης. Εμείς θα πάμε σε όλες τις πορείες συμπεριλαμβανομένου του ΠΑΜΕ. Θα πάρουμε μια ντουντούκα να κρατούμε το ίσο στα συνθήματα. Ας φάμε και καμιά ξώφαλτση έτσι να ανάψουν τα αίματα, να ζωντανέψουμε βρε αδελφέ που μας έφαγε ο καναπές. Θα πείτε τώρα ότι αυτά χρειάζονται νιάτα και που να τα βρούμε, αφού φρόντισαν οι πρώην και οι νυν να τα στείλουν στα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης που έλεγε κι ο Ανδρέας.
  Όμως και οι μαγκούρες και τα μπαστούνια κάνουν τη δουλειά τους κι ευτυχώς στη επαρχία δεν έχουμε ΜΑΤ γιατί τα χημικά δεν τα σηκώνουμε. Όχι τίποτε άλλο αλλά μπορεί να μείνουμε στον τόπο από την τρομάρα μας.
  Αλλά τι ωραιότερος θάνατος, τι πιο ευγενικό ιδανικό από το να σηκώσουμε τον ήλιο πιο ψηλά να λάμψει για όλους και όχι γι’ αυτούς που θέλει η κάθε κυβέρνηση. «Ή ταν ή επί τας» που έλεγαν οι αρχαίοι πριν τους φάει το μαύρο σκότος.
«Έλληνες ψηλά τις καρδιές μας» που έλεγε το ραδιόφωνο πριν επιχειρήσει να το κλείσει ο κ. Παππάς και να το δώσει στον κ. Καλογρίτσα. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε άλλο πάρεξ τις αλυσίδες μας.

  Κώστας Δαλακιουρίδης.

Scroll to Top