Πέμπτη 25 Μάιος 2017 21:27      

Γράφει ο Χρήστος Γκουγκουρέλας, Δικηγόρος 

Του Χρήστου Γκουκουρέλα

Του Χρήστου Γκουγκουρέλα

Του Χρήστου Γκουγκουρέλα

Δικηγόρου, LLM IN EUROPEAN LAW

Του Χρήστου Γκουγκουρέλα, Δικηγόρου LLM

Του Χρήστου Ντ. Γκουγκουρέλα  Δικηγόρου LLM

 

Η ΝΔ στο πρόσφατο Συνέδριο της παρουσίασε 25 αντιπροσωπευτικές προτάσεις του κυβερνητικού της προγράμματος, τις οποίες έθεσε σε δημόσια διαβούλευση. Μια από αυτές τις προτάσεις της ‘‘Συμφωνίας Αλήθειας’’ αφορούσε την  εφαρμογή του Ολλανδικού Προτύπου για τον κοινωνικό διάλογο και τις εργασιακές σχέσεις, που στοχεύει στη βελτίωση του κλίματος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Στις αρχές Φεβρουαρίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει πως αν η αξιολόγηση της  επιμέρους εφαρμογής του 3ου Μνημονίου πάει μέχρι τον Μάιο-Ιούνιο… τότε καήκαμε. Το εννοούσε και τι σκόπευε άραγε να υπερθεματίσει;

Στις 13/1/2016 σε ανακοίνωση τους οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για δημιουργία – και μάλιστα άμεσα – Ανοικτού Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Κατερίνη και ειδικά σε στρατόπεδο της Ανδρομάχης. Οποιαδήποτε αντίθετη είδηση την καταδίκαζαν ως ψευδή, αναξιόπιστη και υποβολιμιαία και κατήγγειλαν κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης ως μικροπολιτική συμπεριφορά.

Α.    Στις 23-8-2015 σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα ‘‘Die Welt’’ (με τίτλο ‘‘Αυτή δεν είναι η Ευρώπη στην οποία θέλω να ζήσω’’) ο Πρόεδρος της Κομισιόν Jean-Claude Juncker αποπειρώμενος να προσδώσει έμφαση στην ανθρωπιστική διάσταση της Προσφυγικής Κρίσης και να υποδείξει τον δεοντολογικό τρόπο αντιμετώπισης της από την κάθε χώρα της Γηραιάς Ηπείρου χωριστά, αλλά και από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα στο σύνολο του, έγραφε: ‘‘Ευρώπη όμως είναι και οι συνταξιούχοι στο Καλαί που φέρνουν γεννήτριες για να γεμίσουν τα κινητά τους οι πρόσφυγες και να ακούσουν λίγη μουσική. Ευρώπη είναι και οι φοιτητές στο Ζήγκεν που ανοίγουν την εστία τους σ’ αυτούς που ζητούν άσυλο.

Scroll to Top