Δευτέρα 24 Ιουλ 2017 1:37      

Αλιευτικός τουρισμός

Πριν από χρόνια στην Κατερίνη υπήρχε ο πολύ δραστήριος Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων “Η μουρμούρα”, με 353 μέλη και Διοικητικό Συμβούλιο τους Κομπότη Δημήτρη, Μόσχη, Θεοδωρόπουλο Κώστα, Γιαννούλη Γιάννη κ.ά. Δυο από τα πιο δραστήρια μέλη του Δ.Σ. ήταν ο Ανέστης και ο Αχιλλέας.
      Κάθε...


Η ευθύνη των κομμάτων

Για τα κόμματα -που δημιουργήθηκαν με καλές προθέσεις και που πολλά πρόσφεραν στους λαούς ως θεσμός, αλλά στην πορεία αυτονομήθηκαν και μετεξελίχθηκαν σε βάρος, στην καλύτερη περίπτωση, και δυνάστης, στη χειρότερη-  η άποψη της στήλης ήταν και παραμένει: εξετέλεσαν το ρόλο τους, έδωσαν ότι καλό...


Εθελοντές στις αποκομιδές.

Σημερινό θέμα τού εμπειροτέχνη πολιτικού αναλυτή, θείου Αφεντούλη, αναγνώστες μου, η οικογένεια σταρ του Χόλιγουντ που μην αντέχοντας την ακαταστασία κάποιων απόμερων ακτών των Αντιπάξων προσάραξαν τη θαλαμηγό τους και γέμισαν καμιά εικοσαριά μαύρες σακούλες με πλαστικά ή άλλα απορρίμματα.

...

"Δεσμώτες της μοίρας μας"

Από δω και πέρα όσο βαδίζουμε προς το τέλος του χρόνο τόσο θα αυξάνονται τα φορολογικά βάρη. Τέλος του μήνα και καταφθάνει η πρώτη  δόση του φόρου εισοδήματος που ήρθε φέτος παχουλούτσικος. Το Σεπτέμβρη αρχίζει ο επάρατος ΕΝΦΙΑ και τον Δεκέμβριο τα τέλη κυκλοφορίας. Για ελάφρυνση ούτε σκέψη....


Δεν ξεχνώ. Πώς θα μπορούσα να ξεχάσω;

Δεν ξεχνώ. Αυτό ήταν το σύνθημα. Ένα σύνθημα που δείχνει να ξέφτησε, να ξέπεσε, να σιώπησε. Μα πώς θα μπορούσα να ξεχάσω; Τι θα μπορούσα να ξεχάσω από όλα; Μια προδομένη πατρίδα σαν την Κύπρο δεν ξεχνιέται.
Οι προδομένοι νέοι που γαλουχήθηκαν με άσβεστη αγάπη για αυτό που λέγεται...


Scroll to Top