Παρασκευή 26 Φεβ 2021 20:21      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΠΟΨΗ | Το πρόβλημα δεν είναι τα αδέσποτα

Το πρόβλημα δεν είναι τα αδέσποτα

Το πρόβλημα δεν είναι τα αδέσποτα των πόλεών μας. Το πρόβλημα είναι εκείνοι που αναπαράγουν αδέσποτα, εκείνοι που αδιαφορούν για τα αδέσποτα και κυρίως εκείνοι που θέλουν να απαλλαγούν από αυτά, νομίζοντας ότι αξίζουν παράσημο ανδρείας και εύσημα κοινωνικής προσφοράς. 

Έχουμε και λέμε λοιπόν: φιλικά και ήρεμα αδεσποτάκια τα οποία καιρό τώρα ζουν αρμονικά μέσα στον ιστό της πόλης μας, δίπλα σε σχολείο, κινδυνεύουν γιατί Διευθυντής Σχολείου και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων θέλουν να τα εκδιώξουν με την «συνδρομή» του Δήμου και τις «συνήθεις» διαδικασίες του, που κανένας δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνουν. Αναίτια και χωρίς λόγο.

Θα μπορούσαν αυτά τα φιλικά ζωάκια να είναι μάθημα ευαισθητοποίησης και μάθημα φιλοζωίας για τους μαθητές. Αν φυσικά ήταν αποφασισμένος να δώσει μαθήματα αληθινής ζωής ο διευθυντής. Που όπως φαίνεται δεν είναι. Και να εξηγήσει σε γονείς και μαθητές πως όλοι φταίνε για την κατάσταση αυτή, εκτός από τα ζώα αυτά.

Που μάλλον δεν το έκανε. Και πως το πρόβλημα δεν διορθώνεται τιμωρώντας το θύμα. Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας απέναντι στην ζωή όσο οι άλλοι θα παραμένουν κολλημένοι στα ανούσια κηρύγματά τους. 

Α.Φ. 

Αδέσποτα απόψεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top