Παρασκευή 10 Ιουλ 2020 15:03      

«Αποστολή αγάπης» του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής

ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ

ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Με όραμα την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά και  με την ευλογία και την πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποίησε αποστολή υλικών αγαθών στην Ι. Μητρόπολη Κινσάσας στο Κονγκό της Αφρικής.

Η συγκέντρωση των αγαθών

Τα τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα είδη πρώτης ανάγκης, τα λειτουργικά είδη, τα ιερά σκεύη, κ.ά. που συγκεντρώθηκαν από το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής υπό το συντονισμό του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Γκόλια παραδόθηκαν την Παρασκευή 26 Ιουνίου στην αποθήκη της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να φορτωθούν στο ειδικό κοντέινερ που θα αναχωρήσει για την αφρικανική χώρα.

Συμμετείχαν οι Πιεριείς

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Πιερίας ανταποκρίθηκε μαζικά από την πρώτη στιγμή στην έκκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους για συγκέντρωση τροφίμων και άλλων αγαθών, κάνοντας πραγματικότητα άλλη μία αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας  και συμβάλλοντας στο έργο του ευαγγελισμού των εθνών και στην ανακούφιση των αδελφών Χριστιανών στην Αφρική.

Το ευχαριστώ του Μητροπολίτη

 Θερμές ευχαριστίες προς όλους τους πολίτες της Πιερίας που αγκάλιασαν τη δράση αυτή εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, ο οποίος  τόνισε τη σημασία που έχει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η βοήθεια προς τους συνανθρώπους των χωρών της Αφρικής και τον ιδιαίτερο ρόλο και τον ιερό σκοπό του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της τοπικής Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top