Πέμπτη 9 Απρ 2020 20:25      

Αρχές Απριλίου οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Σύμφωνα με τον βιολόγο, πρόεδρο της εταιρείας "Οικοανάπτυξη" που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών, Σπύρο Μουρελάτο, στις αρχές Μαϊου, το έργο θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ, ήδη, έχει εξοικονομηθεί χρόνος στις σχετικές διαδικασίες, καθώς το πρόγραμμα είναι τριετές και φέτος είναι η δεύτερη χρονιά εφαρμογής του.

"Οι δειγματοληψίες που γίνονται και τα αποτελέσματά τους για τα σημεία όπου εμφανίζονται εστίες κουνουπιών είναι σημαντικό εργαλείο στη διαδικασία καταπολέμησής τους" αναφέρει χαρακτηριστικά και γνωστοποιεί ότι αυτή τη στιγμή είναι χαμηλά τα επίπεδα όχλησης στην Κεντρική Μακεδονία.

Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες πρόβλεψης του μεγέθους των πληθυσμών των κουνουπιών ανά περιοχή, διευκρινίζει ότι αυτές είναι περιορισμένες. "Δεν είναι μόνο θέμα βροχής, αλλά και αέρα και εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων, και θερμοκρασιών και σταθερότητας των θερμοκρασιών, αλλά και θέμα στρατηγικών επιβίωσης που έχουν αναπτύξει τα 4 - 5 είδη κουνουπιών που μας ενοχλούν. Είναι αρκετά περίπλοκο το θέμα. Υπάρχουν κουνούπια που θα μας ενοχλήσουν ακόμη και σε ξηρές καιρικές συνθήκες" προσθέτει.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει, ότι γίνονται παρεμβάσεις και ψεκασμοί σε φρεάτια και υδάτινες επιφάνειες στο αστικό περιβάλλον, ενώ υπενθυμίζει και τη σημασία της λήψης από τους πολίτες των απαραίτητων μέτρων πρόληψης της εμφάνισης εστιών κουνουπιών.

Αγροτικά Ψεκασμοί Κουνούπια

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top