Κυριακή 16 Ιουν 2019 17:57      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αστέριος Μπουσνάκης: "Η πολιτική που πρέπει να ασκείται τον Δήμο πρέπει να έχει πρόσωπο, ονοματεπώνυμο και να είναι ανεξάρτητη, για να συνθέσει τις ιδέες όλων."

Ο Αστέριος Μπουσνάκης  είναι τεχνολόγος πολιτικός  μηχανικός με μεγάλη εμπειρία σε καίριες διοικητικές θέσεις. Πιστεύει στην ιδέα της πολιτικής, αλλά όχι με την αυστηρή έννοια. Δημοτικός σύμβουλος για τον ίδιο σημαίνει φίλος με ονοματεπώνυμο και εικόνα. Συντάσσεται στο πλευρό  του Νταντάμη  Γιώργου και τον συνδυασμό  « Ανανέωση, τώρα   » , διότι θεώρει πως η πολιτική του Δήμου πρέπει να ασκείται ανεξάρτητα από το χρώμα,  το κόμμα και τις πολιτικές πεποιθήσεις.

 

1. Είστε ένας τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός . Πως μπορεί να αξιοποιηθεί αυτή η ιδιότητα για το καλό των πολιτών;

Η επαγγελματική μου ιδιότητα θεωρώ πως κάνει πιο εύκολη την προσαρμογή μου στις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις στην διοίκηση του Δήμου.  Ως ελεύθερος επαγγελματίας αντιλαμβάνεσαι άμεσα τις απαιτήσεις  της κοινωνίας , διαγιγνώσκεις με ακρίβεια τα προβλήματα , γιατί είσαι και ο ίδιος μέρος αυτών και μπορείς πιο εύκολα να χαράξεις την πολιτική που θα ακολουθήσεις με στόχο την επίλυση των προβλημάτων , όσο γίνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό. Ως Τεχνικός μπορώ να βοηθήσω με την γνώση και την εμπειρία σε Τεχνικά Πολεοδομικά και Χωροταξικά θέματα που ανακύπτουν καθημερινά στον Δήμο μας.

 

2. Η  εμπειρία αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός πολιτικού. Εσείς είστε  εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος επί 18 συναπτά έτη. Ποια αλλά γνωρίσματα συνθέτουν το προφίλ ενός ικανού πολιτικού;

Έχω την πεποίθηση ότι ενώ ως Δημοτικός Σύμβουλος ασκείς πολιτική, δεν είσαι κατεξοχήν πολιτικός. Ο Δημοτικός Σύμβουλος μιας πόλης σαν την Κατερίνη , είναι ο γνωστός σου, ο φίλος σου, ο άνθρωπος δίπλα σου με ονοματεπώνυμο και εικόνα. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν ταυτίζεται με την έννοια του πολιτικού. Η έννοια του πολιτικού είναι συνυφασμένη με την κεντρική πολιτική σκηνή.  Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι καθαρά  -όπως το λέει και η λέξη-  τοπικιστική και όχι ευρύτερη, όπως εννοούμε την πολιτική σκηνή. Πιστεύω πως εμείς οι Κατερινιώτες  αποφασίζουμε, διαμορφώνουμε, δημιουργούμε όλοι μαζί με τις θέσεις και τις αντιθέσεις μας το αύριο της Πόλης που ζούμε και δεν περιμένουμε από άλλους εκτός Κατερίνης και δη  « Αθήνας» να επιβάλλουν την κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια για το αύριο της πόλης μας. Γι αυτό λοιπόν όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την αυτοδιοίκηση προσπαθούμε για το καλύτερο ο καθένας με τον τρόπο του και τα έργα του και με βάση αυτά κρινόμαστε από τους συμπολίτες μας μόνο και από κανέναν άλλο. Η εμπειρία ενός ανθρώπου που έχει τριφτεί όλα αυτά τα χρόνια σε διάφορες θέσεις ευθύνης  στην αυτοδιοίκηση  αποτελεί εχέγγυο για άμεσες θέσεις και αποφάσεις , που είναι απαραίτητες για να τρέξει το οργανόγραμμα του Δήμου.

 

3. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα προβλήματα  του δήμου και ποιες θα μπορούσαν να είναι οι προτάσεις για να επιλυθούν;

Τα προβλήματα του Δήμου Κατερίνης  αφορούν θέματα καθαριότητας, συντηρήσεων, νέων έργων, κυκλοφοριακού, πολεοδομικού σχεδιασμού, ύδρευσης , αποχέτευσης και πολλά άλλα.  Για μένα πολύ σημαντικό είναι να τελειώνουμε επιτέλους με την αλλαγή των χρήσεων γης στο ευρύτερο πλέον ιστό του κέντρου Κατερίνης.  Να γίνει Φ.Ε.Κ ο καθορισμός των χρήσεων γης , για να δώσουμε ανάσα στις παραγωγικές τάξεις της πόλης μας και  να επιτευχθεί ο εναρμονισμός τους με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Επίσης, θα πρέπει να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στους μεγάλους οικισμούς της Περιφέρειας , όπως για παράδειγμα Λόφος –Ράχη – Μηλιά –Ελατοχώρι –Ρητίνη – Βρύα –Μοσχοπόταμος-Λαγοράχη , αλλά και μικρότερους οικισμούς με compact βιολογικούς κατά τόπους , έτσι ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής   των συμπολιτών μας και να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Θεωρώ πως η κάθε Δημοτική Αρχή κρίνεται από την διαχείριση , τον συντονισμό , τον σχεδιασμό και το πρόγραμμα που έχει για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο. Κάθε δημοτική ομάδα που έχει διοικήσει έβαλε το λιθαράκι της και άφησε  το αποτύπωμα της στην Κατερίνη. Οι πολίτες αξιολογούν και στο τέλος κρίνουν το χθες , το σήμερα και προσδοκούν το καλύτερο για το αύριο.

 

4. Γιατί επιλέξατε να ενώσετε τις δυνάμεις σας με τον Γιώργο Νταντάμη και τον συνδυασμό « Ανανέωση, τώρα  ;»Ποιο είναι το κοινό σας  όραμα;

Με τον Γιώργο Νταντάμη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια από το ελεύθερο επάγγελμα. Για μένα το σημείο-κλειδί , που με έπεισε να ταχθώ υπέρ  του , ήταν το ανεξάρτητο του συνδυασμού μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτου χρώματος, κόμματος και πολιτικών πεποιθήσεων  θέλουν και μπορούν να σχεδιάσουν , να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν τα οράματα τους για το καλό της πόλης.  Ο Γιώργος Νταντάμης είναι ο άνθρωπος  που μπορεί να ακούσει, να σχεδιάσει, να συνθέσει και να υλοποιήσει όλες αυτές τις διαφορετικές σκέψεις και προσδοκώ πως θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα για την Κατερίνη μας. Όπως είπα  απαντώντας και σε πρότερη ερώτηση την τύχη μας την διαμορφώνουμε όλοι εμείς οι πολίτες  του Δήμου  και όχι άνθρωποι εκτός αυτής, γιατί εμείς θα είμαστε μαζί και μετά τις εκλογές.

 

ΑΣΤΕΡΙΟΣ  ΜΠΟΥΣΝΑΚΗΣ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΝΤΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΤΩΡΑ»

δημοτικές εκλογές Ανανέωση Τώρα Αστέριος Μπουσνάκης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top