Δευτέρα 6 Ιουλ 2020 7:41      

Άτρακτος: Όταν όλοι… ενώνουν τις δυνάμεις

Με αφορμή την εγκύκλιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής  για την υποχρεωτική εφαρμογή στα Γυμνάσια  της Θεματικής Εβδομάδας με θέμα  «Σώμα και ταυτότητα» το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΑΤΡΑΚΤΟΣ» και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνεργάστηκαν για να υποστηριχθούν τα Γυμνάσια του Νομού μας ως προς την ενότητα «Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων».

Έτσι, είχε αποφασιστεί ότι  όποια σχολεία δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης για να υλοποιήσουν δράσεις, κυρίως λόγω χρονικού προγραμματισμού, θα είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν τους καθηγητές που θα παρακολουθούσαν σεμινάριο του Κέντρου Πρόληψης προκειμένου να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές για τους μαθητές του σχολείου τους, βοηθούμενοι από συγκεκριμένο υλικό που θα τους δινόταν στο τέλος του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο  υλοποιήθηκε, οι καθηγητές έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον και μεγάλη  υπευθυνότητα για το νέο ρόλο που το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής τους καλεί να αναλάβουν μέσω της Θεματικής Εβδομάδας. Αυτό δείχνει ότι ο Νομός μας θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που μας δίνεται  για να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές σε καίρια θέματα με τον καλύτερο τρόπο.

Το Κέντρο Πρόληψης «ΑΤΡΑΚΤΟΣ» θα ήθελε να ευχαριστήσει και δημόσια τον Διευθυντή κ.  Ιωάννη Καζταρίδη, την υπεύθυνη των Σχολικών δραστηριοτήτων, κ. Μυράντα Παππά και το Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων, κ. Αλέξανδρο Νικολαϊδη για την συνεισφορά τους στην υλοποίηση του εν λόγω σεμιναρίου και για την πολύτιμη συνεργασία τους για με την Θεματική Εβδομάδα με τίτλο «Σώμα και ταυτότητα», αλλά και τους καθηγητές που συμμετείχαν με συνέπεια στο σεμινάριο διαθέτοντας και μέρος από τον ελεύθερο χρόνο τους. 

«Άτρακτος» Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σχολείο

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top